Life
13556 prikaza

GALERIJA Pogledajte život u Sjevernoj Koreji

Život u Sjevernoj Koreji
1/36
REUTERS
U Pjongjangu je održana vojna parada na kojoj je Sjeverna Koreja pokazala arsenal oružja kojim raspolaže

Sjeverna Koreja danas slavi 105. godišnjicu utemeljitelja države Kim Il Sunga i tim je povodom na ulicama Pjongjanga održana parada na kojoj se javnosti, ali i stranim reporterima pokazao arsenal kojim raspolaže Sjeverna Koreja.

Život u Sjevernoj Koreji | Author: REUTERS REUTERS
Na paradi su prvi puta pokazane Pukkuksong podmorničke balističke rakete s dometom većim od 1000 kilometara a prikazivanje više od jedne rakete pokazuje da Sjeverna Koreja napreduje u planu postavljanja raketa na podmornice što je teže otkriti, kazao je Joshua Pollack, urednik washingtonskog časopisa Nonproliferation Review.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un, unuk Kim Il Sunga, opušteno je u tamnom odijelu iz uz smijanje sa suradnicima, nadgledao golemu paradu na Dan Sunca na glavnom trgu u Pjongjangu.

Život u Sjevernoj Koreji | Author: REUTERS REUTERS
Trg su ispunili vojnici i vojni orkestri po sunčanom vremenu a zatim su slijedili tenkovi i sustavi višestrukih lansirnih rampa za rakete te drugo oružje, a jednomotorni zrakoplovi nadlijetali su paradu.

Pored megalomanske parade fotoreporteri su zabilježili i scene iz svakodnevnog života u Pjongjangu, koji je, vrijedi napomenuti, na dan rođendana svog utemeljitelja vjerojatno za nekoliko kopalja bolji nego ostalih dana.

Život u Sjevernoj Koreji | Author: REUTERS REUTERS

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.