Life
817 prikaza

HDZ na Twitteru izazvao buru zbog Tesle – javili se Hrvati, Srbi...

HDZ preko Twittera pozvao Elona Muska u Hrvatsku
Twitter/ Die Welt
Elon Musk je odgovarao na pitanja tviteraša, na što se nadovezao HDZ i pozvao Muska da otvori tvornicu u Hrvatskoj

Odgovarajući na pitanja tviteraša oko čekanja na novi Model 3, Elon Musk je u ponedjeljak rekao da će morati izgraditi tvornicu u Europi kako bi zadovoljili dugoročnu potražnju kad tvornica u Freemontu dostigne maksimalni kapacitet.

Na Muskov tweet sinoć se nadovezao i HDZ sa svog službenog profila koji je Musku poručio da "vrati Teslu Motors  kući u Hrvatsku". Dodali su kako to zaslužuje i Nikola Tesla te da ga ovdje već čekaju Rimac Automobili.

Musk još nije reagirao na ovakav HDZ-ov poziv, koji kakva god mu je bila namjera, ipak ispala pomalo amaterska.

Naime, ovakve pozive treba uputiti Vlada, a ne politička stranka, bez obzira na to što je dio vladajuće koalicije.

Drugi problem je što se ovakvi ispadi na društvenim mrežama uistinu mogu doživjeti kao neprofesionalni. Naime, ozbiljne ponude se upućuju na drukčiji način, a ne između redaka poručiti "Bring Nikola Tesla home".

Osim toga, ozbiljna ponuda bi značila da s Elonom Muskom netko već pregovara da dođe u Hrvatsku, a koliko je poznato, s Muskom nitko ne pregovara, tako da će ova ponuda HDz-ovih tviteraša ostati zabilježena u tviteraškoj povijesti kao nemušti pokušaj privlačenja jednog od najvećih inovatora i biznismena današnjice sa spikom "Di si buraz, aj dođi na kavu!". Osim toga, poziv jedne političke stranke, koliko god bila velika na hrvatskoj političkoj sceni, nema nikakvu težinu. 

Da stvar bude žešća, HDZ-ovi voditelji njihovog Twitter profila se nisu zaustavili samo na ovome, već ću nastavili s trolanjem Muska i to ni manje ni više nego s Churchillovim citatom.

Elon Musk nije odgovorio HDZ-u na Twitteru, ali su se zato javili brojni korisnici Twittera s komentarima koji su bolni za čitati.

Među prvima se javio poznati Ja Zmaj s komentarom: "To to, nema Elon pametnijeg posla nego doći tu da ga neki 'Kalmeta' reketari, ili da ga birokracija uzme u ševu..."

"HDZ, nema vam on para za oprati, pa mu niste zanimljvi", napisao je Mario Baričević, a najveći broj komentara došao je od korisnika Twittera iz Srbije, koji su podsjetili HDZ kako su se rušili Teslini spomenici po Hrvatskoj.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.