Life
4625 prikaza

Hitlerova enklava usred grada - svi su je zaboravili

Nacisti u New Yorku
screenshot/youtube
Nacisti su redovito marširali uz zastave Hitlerove omladine, ali danas se svi pretvaraju kao da se to nikad nije dogodilo

Philip Kneer i njegova tadašnja zaručnica Patricia Flynn kupili su lijepu kuću na Long Islandu u blizini New Yorka. Godina je bila 1999. i nisu imali bilo kakvih problema s kupovinom iako su morali dobiti posebno odobrenje o Američko-njemačke zadruge doseljenika. Kasnije su shvatili da su dobili odobrenje zato što su oboje bili bijelci, a Philip je imao i njemačke korijene. Službeno, ta zadruga ima zadatak promicanja istinske njemačke kulture te brigu za održanje njemačkih ideala.

Međutim, njemačka veza Siegfried Parka je puno dublja i znatno mračnija. Zajednicu su osnovali nacistički simpatizeri tijekom tridesetih godina prošlog stoljeća i jedno vrijeme su je koristili kao kamp za obuku mladih arijevaca. Nekad davno su američki Nijemci marširali pod nacističkom zastavom i uzvikivali nacističke pozdrave, ali od kraja Drugog svjetskog rata se čak i ta zajednica malo distancirala od propale ideologije.

Kako prenosi New York Times, čak su uklonili i grmlje u obliku svastike, a promijenili su imena ulica. Nekad su Adolf Hitler i Joseph Goebbels imali vlastite ulice tek nekoliko kilometara od New Yorka. Ranije spomenuta skupina nacista kupila je četrdesetak jutara zemlje i dali joj ime Izletište prijatelja nove Njemačke. Izvana je to izgledalo kao savršeno normalna kulturalna zajednica Nijemaca u Americi, ali donedavno tajne fotografije prikazuju zastave Hitlerove omladine, a u jednoj od fotografija vide se muškarci u odorama talijanskih crnokošuljaša kako marširaju ispod nacističke zastave.

Neke druge fotografije pokazuju ljude u nacističkim uniformama kako neometano sjede za stolovima.

Mračna povijest njemačke enklave dospjela je u javnost nakon što su Kneerovi odlučili tužiti Zadrugu jer im nisu dopustili da oglase prodaju svoje kuće. Naime, prije nekoliko godina su odlučili da im je kuća premala, ali nisu smjeli nikome reći da je žele prodati. Nisu im dopustili čak ni da postave natpis "Kuća na prodaju" u vlastitom dvorištu. Zbog toga su ih tužili i na kraju su dobili 175.000 dolara odštete. Tijekom sudskog procesa izišla je na vidjelo i zanimljiva činjenica da vlasnici kuća samo unajmljuju zemljište od Američko-njemačke zadruge koja je odlučivala tko može i tko ne može živjeti na toj zemlji. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.