Life
50453 prikaza

Inicijacija mladića: Od oralnog seksa do pijenja sperme

Pripadnici plemena Masai
Thinkstock
Proces sazrijevanja mladića u muškarca ima velik kulturološki značaj, a ovo su neke od bizarnih tradicija

Kroz povijest su brojne kulture prakticirale neobične običaje i rituale kojima su dječake uvodili u svijet muškaraca. Te su metode, često tajnovite i svete, varirale od jednog do drugog područja svijeta. Ipak, za sve njih postoji točka u kojoj se slažu - a to je uloga muškarca u obitelji i društvu.

Spartanska ljubav

U sedmoj godini života dječaci iz Sparte su trebali napustiti svoju obitelj i upisati se u škole gdje su testirali svoju fizičku snagu i snagu volje. Vojni je trening podrazumijevao i seksualne odnose s drugim, starijim dječacima, jer se prema mišljenju vojskovođa tako stvarala posebna veza koja jača požrtvovnost u ratu i motivira ljude na obranu.

Piju spermu

I danas brojne kulture kod muškarca iznad svega cijene snagu. U plemenu Sambija u Papua Novoj Gvineji dječake od sedam godina odvajaju od majki kako bi prošli tajni proces inicijacije, koji uključuje, između ostalog, i oralni seks s muškarcima.Kako bi se očistili od žena redovito stavljaju piercinge i potiču krvarenje iz nosa te povraćanje ispijanjem velikih količina šećera iz šećerne trske.
Sastavni dio njihovog sazrijevanja jest i ispijanje sperme starješina. Time se žele ojačati i učiniti poželjnijima. Kada se vrate među žene nastavljaju s puštanjem krvi iz nosa u isto vrijeme kad njihove odabranice imaju menstruaciju. 

Pečena kožica za ulazak u svijet muškaraca

Pripadnici aboridžinskog plemena Mardudjara obrezuju dječake u dobi od 15 godina uz vatru. Krv koja se cijedi trebala bi ga pročistiti i učiniti muškarcem. Odrezanu kožicu isprženu na vatri dječak treba pojesti i tek tada postaje muškarac. Jedenjem kožice dječak "pojede" dječaka u sebi. Nakon što kožica zacijeli, penis se reže uzdužno ponekad sve do skrotuma.

Pripadnici plemena Masai | Author: Thinkstock Thinkstock

Rimsko pravo

S rastom Rimskog carstva i sve većim brojem robova naspram građana, za rimsku je elitu bilo važno da se dječaci rano ožene i dobiju djecu. Tek su tada dječaci postajali muškarci i punopravni građani, a do tada su očevi imali apsolutnu vlast nad njima. Danas se brak u većini kultura doživljava kao religijski obred, a muškarcem se može biti i bez braka.

Engleska u 17. stoljeću

Ekvivalent inicijaciji u Engleskoj je bilo proglašenje vitezom. Put od štitonoše do viteza podrazumijevao je puno odricanja, borbi, turnira i poštivanje kršćanskih pravila života. Danas na pacifičkim otocima Trobrian, dječaci u pubertetu odlaze od svojih obitelji kod ujaka koji ih uči "muškosti". Podređenost tom mentoru podrazumijeva poštivanje predaka i posvećivanje zajednici.

Havaji

U 18. stoljeću na Havajima, dječaci iz uglednih obitelji koje su služile kralju naslijeđivali su taj status od svojih očeva. Jedini način da dječaj prođe izazov je bilo dokazivanje da je muškarac, tj. morao je pokazati veliku hrabrost - tako da postane ili borac, ili vrač ili svećenik.

U modernoj Indiji pripadnici nižih kasti dokazuju svoju pobožnost u ritualima kao što je hodanje po vrućem ugljenu ili u hrvanju s bikovima.

Indijanci velikih ravnica

Tinejdžeri se uvode u svijet muškaraca tek kad su dovoljno stari da izvedu "Sunčev ples" On se sastoji od direktnog gledanja u sunce, dok ga u stojećem položaju drže jedino užad zakopčana na kuke provučene kroz njegovu kožu.

Dječaci iz liberijskog plemena Kpele se moraju podvrgavati iznimno tajnim i vrlo bolnim ceremonijama u kojima im bogovi navodno daruju natprirodne moći.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.