Life
44705 prikaza

Isus je imao brata, a umro je kao starac u Japanu?

Legenda o Isusu u Japanu
Pinterest
I ne samo to, u japanskom gradu u kojem kažu da je imao polja riže, ženu i djecu

Isus nije umro na Kalvariji, uskrsnuo iz mrtvih i uzdignuo se do nebesa. Barem ne prema vjerovanju koje govori da je Isus svoj život završio u Japanu, gdje je živio ostatak svojih dana kao obiteljski čovjek sve do duboke starosti.

Legenda kaže da je Isus uspio pobjeći iz Jeruzalema prije razapinjanja na križu, tako da je zamijenio mjesta sa svojim bratom, kojeg je snašla njegova tragična sudbina. 

Isus se potom zaputio na Daleki istok preko Rusije, a sa sobom je nosio podsjetnike na obitelj - bratovo uho i uvojak kose Djevice Marije. Naposljetku je došao u Aomori u sjevernom Japanu, gdje se odlučio skrasiti i živjeti normalnim životom. Tamo se i oženio, dobio djecu te je radio kao farmer koji uzgaja rižu. Umro je u dobi od 114 godina.

Za razliku od brojnih alternativnih priča o Isusu, ova datira iz 1930-e kad je na području Japana nađen misteriozni hebrejski dokument u kojem je zapisana "prava priča" o tome što se dogodilo Mesiji. Dokumenti su od tada nestali, iako se za njihovo postojanje "pročulo".

Grad privlači velik broj internacionalnih posjetitelja koji žele vidjeti mjesto gdje je Isusovo tijelo zakopano, a lokalci su ga obilježili križem iako niječu čitavu priču o razapinjanju.

Isusovi navodni potomci još su živi i zdravi, iako je Junichiro Sawaguchi, čijim venama navodno teče krv Spasitelja, izjavio kako su on i čitava njegova obitelj budisti, unatoč srodstvu s Isusom kojeg prihvaćaju kao činjenicu.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • binder.dandet 22:47 30.Rujan 2019.

    e, kaj sam ja sad procito

  • Veco 21:49 14.Travanj 2017.

    Dvije stvari su bezbrojne univerzum i ljudska glupost... nisam bas siguran za univerzum...

  • Zdenko4792 13:42 14.Travanj 2017.

    Samo da navedem što sam čitao o tome pred 50g, nemojte me odmah popljuvat. Taj koji je došao u Japan (Isus ili koji se predstavljao kao on) krstio je sumještane a zvali su ga Jesu Hrisi. Slažem se da nije ... prikaži još! najbolje vrijeme pred Uskrs i sl. o tome, ali nisu nam to "muslići" i "žideki" smjestili, i o njihovim svetinjama slično se piše pred njihove blagdane, samo ne uočavamo. Inače po tvrdnjama najvećih teologa nema suštinske razlike Kršćanstva i Budizma.