Life
465 prikaza

Ivana Orelanska na mehaničkom konju i ostali najbolji trenuci otvaranja Igara

1/14
PIXSELL/REUTERS
Niti koordinirani napadi na brze željeznice, uključujući i podmetanje požara na nekim lokacijama, nisu uspjeli pokvariti dojam s otvaranja Olimpijskih igara. Pariz je spreman za Igre

Francuska junakinja Ivana Orleanska koja 'galopira' preko Sene na mehaničkome konju bila je samo jedan od impresivnih trenutaka spektakularnog otvaranja Olimpijskih igara sinoć u Parizu. Od predstavljanja sportaša na brodovima do nastupa Lady Gage ili predivno osvjetljenog Eiffelova tornja, otvaranje je bilo pun pogodak. 

 | Author: PIXSELL/REUTERS PIXSELL/REUTERS

Niti masovna, dobro kooridnirana sabotaža na brzim prugama francuskih željeznica nije uspjela pokvariti svečanost. Sve je počelo dimnom zavjesom u bojama francuske zastave. 

 | Author: PIXSELL/REUTERS PIXSELL/REUTERS
Oko 110.000 ljudi uživo je gledalo spektakl na Seni i još tri milijarde televizijskih gledatelja širom svijeta. Pariz je grad svjetla, ali ovako osvijetljen kao Eiffelov toranj sinoć izgledao je zbilja impresivno. 

 | Author:

Procjena je da će organizacija Olimpijskih igara stajati Francusku oko 12 milijardi eura. Sigurnosni problemi su ogromni, uoči otvaranja, koordinirani napadi na brze željeznice, uključujući i podmetanje požara na nekim lokacijama, izazvali su dosta problema u transportu. Primjerice, željeznički centar Rémi Val de Loire također je priopćio da će njihove željezničke linije biti u prekidu barem do ponedjeljka, no niti to nije uspjelo pokvariti dojam s otvaranja. 

Pariz je spreman za Igre. 

Od hrvatskih sportaša na borilišta će danas veslači, gimnastičari, tenisači, rukometaši, stolnotenisači i kanuist. Sve vijesti s Igara možete pratiti na 24sata. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.