Life
55997 prikaza

Izgubljene snimke: "Seks smo imali jedanput u tri tjedna"

Vjenčanje Diane i Charlesa
1/13
News Syndication/PIXSELL
Dokumentarni filmovi snimljeni povodom dvadesete obljetnice tragične smrti slavne princeze otkrivaju tajne njenog života

Kraj kolovoza 1997. godine obilježila je najveća tragedija britanskog plemstva posljednjih desetljeća, smrt planetarno popularne princeze Diane. Novi i široj javnosti nepoznati materijali pojavljuju se čak i dva desetljeća nakon njene smrti, a kako prenosi britanski Guardian, uskoro će se na malim ekranima pojaviti snimke Diane s njenim instruktorom javnog govorenja.

Snimke su nastale ranih devedesetih kada se Diana obratila Peteru Settelenu za pomoć u javnim nastupima, a on joj je davao instrukcije u privatnoj rezidenciji u Kensingtonu.

Završile su u Scotland Yardu nakon što je njen batler Paul Burrell u javnost iznio neke doista intimne trenutke života kraljevskog dvora. Sadržaj snimki bio je toliko osjetljiv da ih tužiteljstvo nije htjelo koristiti u suđenju Burrellu, a dijelovi su prodani za basnoslovnu svotu novca američkoj TV kući NBC. Prikazivanje je izazvalo toliko kontroverzi da je jedan parlamentarac molio da britanske kompanije ih ne objavljuju barem za života Dianinih sinova.

Princeza Diana | Author: REUTERS REUTERS
Prava je otkupio BBC 2007. godine za tridesetak tisuća funti i bili su ključni dijelovi planiranog dokumentarca koji na kraju nikad nije objavljen iako je trošak premašio 100.000 britanskih funti. 

"Otišla sam vrhovnoj dami i rasplakala se. Pitala sam je što ću uraditi, a ona mi kaže: 'Ne znam. Nema nade za Charlesa", govori Diana na snimci dok opisuje kako je tražila pomoć od kraljice nakon što je doznala da je Charles nastavio vezu s Camillom Parker Bowles.

Kako Telegraph donosi, Diana je otkrila da se samo 13 puta vidjela s princom Charlesom prije braka. "Ponekad bi me zvao svaki dan tjedan dana i onda tri tjedna ne bi riječi progovorio sa mnom. Jako čudno ponašanje. A kad bi me nazvao bila sam nevjerojatno uzbuđena", priča Diana. 

Što se tiče njihovog seksualnog života, Diana na snimci priznaje kako su ona i Charles imali ljubavne odnose jednom u tri tjedna.

"To nam je s vremenom postala norma, jedan put svaka tri tjedna", rekla je Diana.

Brak s Charlesom bio je problematičan dulje vrijeme, a jednom prilikom bila je toliko frustrirana da je rekla: "Da mogu pisati scenarij svog života, moj suprug bi otišao sa svojom ljubavnicom i nikad se ne bi vratio".

Kako se čini, postoji dvadeset vrpci na kojima je snimljen prilično kompromitirajući materijal, zbog kojih se čak i Buckinghamska palača zalagala da nikada ne ugledaju svjetlo dana. Ovo su inače tek jedne od rijetkih sačuvanih snimki popularne princeze.

Vjenčanje Diane i Charlesa | Author: News Syndication/PIXSELL News Syndication/PIXSELL

Drugi bitan dokumentarac prikazat će odnos princeze prema sinovima Williamu i Harryju. "Dvadeset godina kasnije Harry i ja mislimo da je vrijeme za otvoreni razgovor o našoj majci. Nadamo se da će film prikazati jednu drugu stranu, onako kako su je njeni najbliži vidjeli", govorio je William u najavi filma.

"Gledateljima će biti jasno na prvi pogled da je film zapravo pismo dvojice malih dječaka majci koju su izgubili", piše Daily Mail i napominje da se vidi i koliko, sada odrasli, prinčevi krive svog oca za sve što se dogodilo.

Film je nastao kao topli obiteljski portret, ali nema mjesta za nesuđenog britanskog kralja. "Nikad se ne govori o njemu, osim u kontekstu Dianine tuge u braku i konačnog raspada braka. Kao da ga dječaci kažnjavaju zato što nije napustio Camillu, zato što nije volio Dianu i zato što je igrao ulogu u njenoj smrti", govori novinarka Sarah Vine.

Istina, naravno, nije bila crno-bijela i Diana je imala svojih problema u životu. Pratile su je glasine o ljubavnicima, a priznala je samoozljeđivanje, depresiju te bulimiju. Brak je bio disfunkcionalan praktički od samog početka i bilo je jasno da Diana i Charles ne mogu funkcionirati.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nelson 10:27 27.Srpanj 2017.

    ma nisi bili jedno za drugo i gotovo

  • hrza 13:08 26.Srpanj 2017.

    Zato si sa onim arapinom imala svaki dan i cesce.