Life
20842 prikaza

Tajne Dianine snimke: Htjela sam se ubiti nakon udaje

Vjenčanje Diane i Charlesa
News Syndication/PIXSELL
Nitko nije mogao ni sanjati u kakvom je stanju Lady Diana bila samo nekoliko tjedana nakon vjenčanja koje je preko televizijskih prijamnika pratilo 750 milijuna gledatelja

Objavljeni su transkripti audio snimki koje je Diana slala Andrewu Mortonu, autoru njezine biografije 'Diana: Her True Story', u kojima mu je pričala o svom vjenčanju i braku s princem Charlesom (68) te njegovoj aferi s Camillom Parker Bowles.

Ona je odlučila ispričati svoju priču, a Mortonu je snimke slala preko posrednika, jedini uvjet joj je bio da se ne sazna kako je ona odavala ikakve informacije.

"Vjenčali  smo se u srijedu. U ponedjeljak (27. srpnja 1981.) smo bili na posljednjoj probi i već tada su sve kamere bile uperene u nas i shvatila sam kako će izgledati moja svadba. Isplakala sam oči van. Slomila sam se i to zbog raznih stvari. Čak je i priča s Camillom postala aktualna tijekom naših zaruka. Očajnički sam se pokušavala zrelo odnositi prema cijeloj situaciji, ali nisam imala nikakvih temelja za tako nešto i nisam s nikim mogla o tome pričati", rekla je Diana i prisjetila se kako su ona i Charles bili jako umorni na dan vjenčanja.

On joj je večer prije 'velikog dana' poslao prsten i poruku u kojoj je pisalo: 'Jako sam ponosan na tebe i kada sutra dođeš u crkvu, ja ću te čekati pred oltarom. Samo ih sve gledaj u oči i 'sredi ih'.  

Kraljica Ujedinjenog kraljevstva, Eliazbetha II PROCURILE INFORMACIJE Life Otkriven tajni kod i protokol smrti Kraljice

Diana je noć prije svadbe imala i jedu od svojih gorih 'bulimičnih epizoda'.

"Pojela sam sve što sam mogla pronaći. Nitko nije razumio što se događa. Sve je bilo obavijeno velom tajne. Tu večer bilo mi je 'zlo kao papigi', a to je bio i pokazatelj stvari koje slijede", ispričala je.

Uoči same svadbe bila je jako mirna.

"Bila sam jako, jako mirna, smrtno mirna. Osjećala sam se kao janje koje vode na klanje. Nisam mogla ništa napraviti. Uoči vjenčanja provela sam svoju posljednju noć slobode sa sestrom Jane u Clarence Houseu", povjerila je Mortonu.

 Prisjetila se kako je, dok je koračala prema oltaru, pogledom tražila Camillu, jer je znala da je ondje negdje.

"Sjećam se da sam bila toliko zaljubljena u svog budućeg supruga da nisam mogla skrenuti pogled s njega. Uistinu sam mislila da sam najsretnija djevojka na svijetu. On će se brinuti o meni do kraja života. Eto, jako sam pogriješila s tom pretpostavkom", prisjetila se.

Diana je tijekom poziranja nakon vjenčanja shvatila i da je pred njom velika uloga, ali ona nije znala što će trebati raditi i zbog toga ju je hvatala panika.

"Nikada nisam uistinu pokušala otkazati vjenčanje, ali najgori trenutak došao je kada smo došli u Broadlands, gdje smo proveli prvi dio našeg medenog mjeseca. Mislila sam da sam samo loše volje i imala sam veliku nadu u sebi, koja je nestala kroz dan ili dva. Tijekom prvog dijela medenog mjeseca, Charles je cijelo vrijeme čitao knjige koje smo onda morali tijekom ručka analizirati, a na drugom dijelu medenog mjeseca, koji smo proveli na jahti, svaku večer morali smo zabavljati sve najbitnije ljude u zemlji. Uopće nismo imali vremena za sebe i jako sam teško to prihvaćala", rekla je.

Kristen Stewart Žene ratnice Life 25 slavnih žena: Naša borba s depresijom

Tada je imala i najvećih problema s bulimijom. Prežderavala se i dvije sekunde kasnije povraćala. Zbog toga je imala i problema s emocijama pa je gotovo cijeli medeni mjesec provela u suzama. 

Nakon medenog mjeseca, Diana je postala opsjednuta Camillom i sanjala ju je gotovo svaku večer. Charles je Diani doveo i psihijatra, ali on joj nije mogao pomoći i njoj je stalno bilo sve gore i gore. 

"Problem je bio što su svi mislili da ću se priviknuti da sam Princeza od Walesa preko noći. Sa mnom su se vi ponašali kao da sam od stakla, ali ja sam se i dalje prema svima ponašala isto", rekla je i prisjetila se kako je njezinom suprugu majka uvijek bila bila na prvom mjestu, onda baka, a tek onda ona.

- Morali su mi objasniti da je to normalno, jer, glupe li pomisli, ja sam uvijek mislila da čovjeku supruga mora biti na prvom mjestu pa tek onda svi ostali - pričala je Diana.

"Tada sam i smršavila najviše ikad pa su ljudi čak počeli i komentirati moj izgled. Bila sam toliko depresivna da sam si pokušala prerezati žile", priznala je Mortonu.

Tada se vratila u London i sva sila psihoanalitičara i psihijatara pokušala joj je pomoći te su ju stavili na terapiju Valiumom i kako je rekla, 'svim drugim'.

Ipak, na kraju je sama Diana rekla liječnicima da joj ne trebaju lijekovi već samo vrijeme da se navikne na svoju novu ulogu. Situacija joj se ipak naglo poboljšala kada je u listopadu saznala da je trudna. Ipak, zbog bulimije i stalnih obaveza, trudnoća joj je bila jako teška.

Zbog svega toga, kraljevska obitelj gledala je na nju kao na problem i svi su govorili 'jadni Charles'. 

Osim toga, Diana je otkrila i kako nekoliko godina nakon svadbe s Charlesom nije razgovarala sa svojom majkom jer se osjećala kao da ju je izdala tijekom vjenčanja. 

"Stalno je plakala i govorila da se ne može nositi s pritiskom. Ja sam ipak mislila da sam ja bila ta koja je pod pritiskom jer sam se ja udavala. Strašno me iznevjerila", otkrila je Diana.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.