Life
319 prikaza

Kontroverzno: "Žene ne bi trebale donositi odluke 'onih dana u mjesecu'"

Australska poslovna žena Sarah Macarthur-King
Facebook
Uspješna australska poslovna žena sablaznila je žene diljem svijeta sa svojim stavovima

Ona je pravi primjer uspješne poslovne žene i lako bi mogla biti uzor brojnim mladim djevojkama, no Australka Sarah Macarthur svojim nepromišljem izjavama sablaznila je brojne žene. Naime, ona je u članku za časopis HerCanberra pisala o tome kako bi žene trebale kontrolirati svoju napetost uzrokovanu menstruacijom, osobito ako su na vodećoj poziciji. 

"Ne donosite važne odluke, jer ako su tako ključne, mogu pričekati tjedan dana. Ako ih ipak morate donijeti, konzultirajte se s nekim od povjerenja tko će vam ukazati na to jeste li racionalni", napisala je razljutivši brojne čitateljice, koje su komentirale da 'ne podnose svi menstruaciju tako teško kao ona', 'možda bi trebala provjeriti vlastite hormone' i 'menstruacija nije svima okidač promjene ličnosti'.

Članak pod naslovom "Kako savladati svoje emocije dok ste na vodećoj poziciji" uzrokovao je pravu buru na društvenim mrežama, no King i dalje stoji iza svojih stavova.

"Ovo je članak napisan isključivo iz vlastitog iskustva i želja mi je pomoći onima koji imaju slične probleme", rekla je Daily Mailu.

Nadalje je usporedila menstruaciju sa zdravstvenim stanjem, zaključivši da žene ne mogu opovrgnuti utjecaj svojih hormona na raspoloženje, pa samim time i na posao.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.