Life
392 prikaza

Estrada u Vladi: Thompsona za ministra branitelja

Thompson u Areni
Goran Jakus (PIXSELL)
Sastavili smo tim koji uistinu ima životnog iskustva za ministarska područja kojima bi se bavili

Bivšu glavnu urednicu Zabavnog programa HRT-a Kseniju Urličić s razlogom su zvali “čelična lady”. 

Ksenija Urličić | Author: Davor Visnjic (PIXSELL) Davor Visnjic (PIXSELL)

"Kad imate velike projekte, kakve sam u ono vrijeme vodila, one u kojima treba koordinirati 150 ljudi, nemate izbora. Netko mora prihvatiti ulogu zločeste lady, koja će iz studija izbacivati nedisciplinirane."

"Zahtijevala sam apsolutni red jer drukčije ne bismo postigli ono što jesmo", rekla je Ksenija. 

Prva žena vlade oko sebe bi trebala okupiti i svoj tim. Na našoj top listi su poznati Hrvati koji su se proslavili štednjom, rasipnošću, poznavanjem zakona ili pak njihovim izvrdavanjem.

Uglavnom, sastavili smo tim koji uistinu ima životnog iskustva za ministarska područja kojima bi se bavili.

Primjerice, tko bolje zna s novcem nego onaj tko je bankrotirao? Glumac Filip Šovagović izvukao se iz osobnog bankrota, pa će i državu, valjda, izvući iz krize. Kad je 2011. shvatio da je dotaknuo dno, odrekao se svega. 

Prestao je pušiti, izlaziti, prodao je auto, vratio se mami i istodobno radio sedam poslova. Osam godina živio je u paklu zbog 300.000 kuna duga i iz te je priče izišao kao pobjednik.

Filip Šovagović | Author: Luka Stanzl (PIXSELL) Luka Stanzl (PIXSELL)

"Radio sam kao glumac, redatelj, pisac, scenarist, producent... Sve što je sjelo na račun davao sam za kredit. Nisam imao nikakvih drugih troškova. Kad zbrojiš četiri kave, tri loze, navečer dva piva i kutiju ili dvije cigareta... Velik je trošak 200-tinjak kuna na dan", kaže Šovagović.

On je hrvatski Varoufakis! Za ministra regionalnog razvoja i povlačenje novca iz EU fondova nema boljeg od Alena Vitasovića. 

Sponzori mu nisu htjeli dati novac, pa se dosjetio i pomoć zatražio na svojem profilu na Facebooku. Originalno i uspješno!

Miroslav Ćiro Blažević idealan je ministar rada i mirovina. Zadnjih četiri-pet desetljeća, koliko ga pamtimo, tvrdi da je u jeseni svojeg života i da pjeva labuđi pjev. Kod njega ne bi bilo umirovljenika! 

Ćiro Blažević | Author: Goran Stanzl (PIXSELL) Goran Stanzl (PIXSELL)

U Ministarstvu obrane ne bi bilo problema kad bi na čelu bio Miroslav Škoro. Thompson bi kao ministar branitelja s užitkom radio sa Škorom. Ni seljaci se ne bi bunili kad bi na čelu Ministarstva poljoprivrede sjedio Davor Dretar Drele, koji živi za plodove njihova rada, pajceke, purice i drugu perad, zvjerad i pivo.

Žarko Potočnjak je kao stvoren za ministra pomorstva, prometa i infrastrukture jer prvi je brodić napravio u osnovnoj školi, a i danas strastveno radi makete brodova. Turizam bi nam, smatra Dražen Turina Šajeta, mogao biti bolji.

"Nedavno mi se požalio jedan od naših glazbenika da je naručio biftek i dobio živo krvavo meso koje se još trzalo po tanjuru. Kad je prigovorio konobaru, on je samo uzeo biftek i otišao. Vratio se sa spaljenim mesom koje je izgledalo kao ugljen. Na ponovnu primjedbu glazbenika konobar je odgovorio: ‘Vidim ja da ti nisi gladan!’, prisjetio se Šajeta. 

Rajko Dujmić | Author: Marko Prpić (PIXSELL) Marko Prpić (PIXSELL)

Potencijalni ministar prometa mogao bi biti i Mladen Grdović koji nakon nekoliko sudara ne juri više od 130 na sat. 

Dobro bi surađivao s budućim ministrom unutarnjih poslova Rajkom Dujmićem koji, u košulji plavoj, na čelu policije nikoga ne bi privodio radi posjedovanja samo jednoga grama kokaina ili pokojeg slupanog auta.

Da nam kazališne i ine dvorane uvijek budu pune pobrinuo bi se budući ministar kulture Siniša Vuco. 

Svoje brojne obožavatelje naziva Apostolima. Jacques Houdek svojim primjerom mladima pokazuje kako uspjeti. Na engleskom natjecanju za mlade pjevačke nade osvojio je 4. mjesto u kategoriji iznad 25 godina. 

Željko Pervan bi mogao biti ministar socijalne politike i mladih. Poznati komičar usmjeravao bi mlade da ne prodaju svoje kreacije za novac iz EU fondova jer se one naprosto ne mogu kupiti.

"Najvažnije je kod ljudi odsjeći klicu bolesne ambicije bez pokrića", kaže Pervan.

Goran Ivanišević | Author: Zarko Basic (PIXSELL) Zarko Basic (PIXSELL)

Parišku diplomaciju u domovinu je donijela i Borna Rajić. Njezini lifestyle savjeti puni su brige o okolišu i ekologiji.

Goran Ivanišević financijske probleme pokušao je riješiti prodajom vile na Mejama. Tražio je 60, dobio 30 milijuna, sad sve zna o građevini, pa mirno može zasjesti u fotelji Anke Mrak Taritaš.

I Tanja Dragović bi bila u novoj vladi. Kao ministrica pravosuđa. Jer veliko je iskustvo stekla u tužbama s gotovo svim medijima. Iskustvo za ministra gospodarstva stekao je i Božidar Alić. Rekao je da čak ne nosi ni vlastite gaće.

Kad ih je napokon uspio kupiti, naučio je i gospodariti novcem. Kako treba raditi budući ministar Uprave iz dana u dan pokazuje Tomica Petrović, Severinin menadžer. 

Tomica Petrović | Author: Ivo Cagalj (PIXSELL) Ivo Cagalj (PIXSELL)

On je 24 sata na dan posvećen upravljanju Severinom i njezinom karijerom. Indira Levak ima golemo iskustva u poduzetništvu i obrtu, zato bi i znala preuzeti ministarstvo Gordana Marasa. 

Nakon restorana 2008. godine otvorila je fitness centar Body Art by Colonia, a prodaje i vrtni namještaj. A da ih sve ne pojede stres, pobrinuo bi se potencijalni ministar zdravlja Goran Bare. Danas se kaje jer je uzalud protraćio godine, a zna i koliko je štete nanio vlastitom zdravlju.

Osim toga, zna sve boljke hrvatskog zdravstvenog sustava.

"Sad me već godine stišću. Nisam više kao nekad i ne bih htio biti uzor mlađim generacijama. Može se neko dijete ‘furati’ na Bareta i onda otići mojim stopama. To baš ne bi bilo lijepo", iskren je Bare.

Kad bi Mate Bulić bio ministar iseljeništva, nitko više ne bi raspravljao treba li dijaspora glasovati ili ne. Svi bismo bili kao jedan. Jer Mate je već sad mnogim nezaposlenima pomogao da u Frankfurtu zarade za kruh.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.