Life
291 prikaza

Kako si pripraviti drogu u zatvoru

Drogiranje u zatvoru
Sedmero sudionika showa nakon dva mjeseca iza rešetaka pod lažnim imenima, otkrilo je štošta o životu zatvorenika

Sudionici reality showa "60 days in", najotkačenijeg do sad snimljenog, otkrili su sulude načine na koje se drogiraju zatvorenici u zatvoru okruga Clark u SAD-u. Sedmoro savršeno zakonski čistih i bezgrešnih sudionika dogovorili su se s upraviteljem zatvora i TV kućom A&E da će dva mjeseca provesti iza rešetaka pod lažnim imenima kako bi potom šerifu cinkali što se sve događa među zatvorenicima, ali i kako bi TV kuća dobila svoj show.

Šerif Jamey Noel rekao je da od 500 zatvorenika njih 47 posto unutra je, među ostalim, zbog kaznenih djela povezanih s drogom. Sudionici realityja dodali su da su nekoliko puta naišli na zatvorenike koji su rekli da su heroin prvi put probali tek nakon što su završili u zatvoru. A čime se sve drogiraju? Vrlo su maštoviti.

Svakog dana zatvorenicima se dijele lijekovi na koje imaju pravo. Psihotropne lijekove zatvorenici često ne progutaju nego krišom izvade iz usta kako bi poslije njima trgovali ili kako bi na osnovu njih napravili pripravak koji će ih dovesti do narkotičkog efekta. Otkrili su, također, da mogu zloupotrijebiti i elektroničke cigarete, odnosno, nakon što je popuše, razbiju filter iz nje i potom popuše sadržaj filtera.

Na taj način postižu da ih na neko vrijeme baš pošteno "lupi", da odu "high", a sadržaj mogu i ušmrkati. Koriste i sredstva protiv bolova na bazi benzokaina kojim natope običnu cigaretu i zatim je popuše. Slično kažu da vrijedi i za kavu, jer se naglo u organizam unese velika količina kofeina, a u ćelijama proizvode i vlastiti alkohol. Promiješaju veliku količinu šećera i zgnječenog voća u dvolitarskoj boci, te ostave da fermentira.

"To i izgleda i ima okus apsolutno užasan", opisao je kasnije jedan od lažnih zatvorenika koji je to probao. Crack, kokain, heroin, metamfetamin, sve se to također uredno šverca u zatvor, ali to iziskuje i puno više novca. Marihuana apsolutno nije omiljena jer u prvom redu ima snažan i karakterističan miris, pa je teško sakriti da ju se puši.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.