Life
9048 prikaza

"Kćeri sam po ulici kupovala heroin za fiksanje"

Ovisnica si ubrizgava drogu
Thinkstock
Anonimna majka ispričala je zašto je vlastitoj kćeri kupovala heroin kako bi se mogla drogirati

Što biste uradili da otkrijete da je vaše dijete ovisno o heroinu? Da vaše dijete ima tešku apstinencijsku krizu? Biste li pomogli ili biste čekali zdravstveni sustav da uradi svoje?

Jedna majka iz Engleske pribjegla je ekstremnom rješenju. Kako piše BBC, odlučila je kupiti svojoj kćeri heroin.

Njena kćer počela je povraćati i plakati, bila je histerična i osjećala se katastrofalno. Majka ju je pitala: "Može li ti pomoći netko s ulice?". Zvala je sve svoje poznanike, provela je više od sat vremena na telefonu, ali nitko joj nije mogao prodati metadon. Na crnom tržištu postojao je samo heroin. Zbog toga se odlučila sjesti u auto s kćeri i dati joj novac da kupi drogu.

Kaže da je sve počelo nekih pet godina ranije. Kćer je tada imala tek 18 godina i stigle su je životne promjene. Prijatelji su upisali fakseve, veza u kojoj je bila sretna se raspala i osjećala je da joj život ide nizbrdo. Počela je sve više spavati, sve  češće se družila s pomalo mračnim tipovima i jednog dana je sve izišlo na vidjelo.

Ilustracija meditacije i otvaranja uma - fotomontaža Halucinacije Znanost Bugarski eksperiment: Na psihijatriji davali LSD

"Zamisli najgoru stvar koja mi se može dogoditi", rekla je ta anonimna kćer svojoj majci. Isprva je majka mislila je trudna. "Ne, puno gore. Najgore što možeš pomisliti". Tada je kćer priznala da je ovisna o drogama.

"Bio je to najgori dan mog života", ispričala je potresena majka. Gotovo istovremeno počela je razgovarati s kćeri tome kako bi trebala prestati uzimati droge. Kćer nije ni razmišljala o tome da ima problema s uzimanjem droga, bilo joj je zabavno. U jednom trenutku obitelj joj je dala ultimatum, ili droga ili obitelj. Nečega se mora odreći. Ona je odabrala drogu i obitelj ju je izbacila na ulicu.

"Mrzila sam ju. Mrzila sam ju tako jako", kaže majka.

Kaže i da je bila jako razočarana u kćer zato što je imala velika očekivanja, a kćer je imala veliki potencijal. Bilo je nekih bljeskova uspjeha, ali ništa nije potrajalo. Čak ni kad je kćer dobila posao u vojnoj policiji nije odustala od drogiranja. Vikendima je tulumarila i danima nije spavala što se sve više vidjelo poslu. Jednog dana je zaspala za volanom na autocesti i udarila je u rubnik. Majka je nazvala vojsku i rekli su da sumnjanju da im se kćer drogira. 

Vojska je testirala kćer i vidjeli su da se ona doista i drogira. Tad je dobila otkaz i život je ponovno krenuo nizbrdo. Izgubila je vozačku dozvolu zato što je uhvaćena kako vozi pod utjecajem droga. Prestala je razgovarati s obitelji i tri mjeseca nisu imali nikakve kontakte.

Bivša ovisnica POSLJEDICE DROGE Life Nevjerojatna transformacija: "Čista sam 4 godine"

Pred Božić je nazvala majku i rekla da ništa ne pomaže. Možda je mislila da će joj udaljenost pomoći u odnosima s obitelji, ali ništa nije pomagalo. Na kraju je pristala doći na Božićni ručak, ali vidjelo se da nije u najboljem stanju. Bila je toliko iscrpljena da je zaspala za stolom. Pristala je ići kod psihoterapeuta, ali ništa nije pomagalo. Nikako se nije mogla riješiti ovisnosti.

Jedna krađa je prelomila sve. Ukrala je ček na 1.000 funti od majke i unovčila ga. Tad je obitelji prekipjelo i podigli su tužbu. Sud je na kraju naredio obavezno odvikavanje, a zato što obitelj nije htjela da ona završi u zatvoru, osuđena je na kućni pritvor. Tad se opet pojavila apstinencijska kriza. Nitko joj nije htio prodati metadon, a obitelj joj nije htjela kupovati drogu. Majčinska ljubav je pobijedila i pristala je odvesti kćer u dio grada gdje je obično kupovala drogu.

Njen suprug nije tako vidio sve što se dogodilo. Danima nije mogao prihvatiti ga je ona tako izdala. Dogovorili su se da nikad neće kupovati drogu, neće davati novac ili darove koje bi kćer mogla lako prodati i tim novcem kupiti drogu.

Ipak, nekako su uspjeli isplivati i sud je relativno nedavno naredio metadonsku terapiju. Napokon se navikava na život s obitelji. Napokon je dobila i psa za kojeg se može brinuti.

"Sada joj vjerujem da mi neće ukrasti novac. Zbog krađe se ne brinem. Ne vjerujem joj da će izbjegavati staro društvo zato što je to jako spor proces. Već devet tjedana prolazi testove na droge i čini mi se da napokon idemo u pravom smjeru", završava svoju priču brižna majka.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.