Life
4464 prikaza

Kraljica Elizabeta II šalje tajne signale svojom torbicom

Kraljica Elizabeta II
DPA/PIXSELL
Kada želi pobjeći s večere ili se osjeća neugodno vladarica dojavljuje preko modnih dodataka

Crna pravokutna torbica, Clarins ruž, cipele na punu petu i 'šašavi' šeširi zaštitni su znak britanske kraljice Elizabete II, no većina puka ne zna da vladarica preko torbice šalje tajne poruke.

Jednostavan sistem Elizabeti omogućava da se jednostavno izvuče iz neugodnih situacija. Ako je kraljica za stolom i položi torbicu na stol to znači, donosi Telegraph, da želi da događaj završi u sljedećih pet minuta. Ako torbu spusti na tlo, znači da želi da je se spasi od nelagodnog i napornog razgovora u kojem je 'zapela'. 

Kraljica Elizabeta II | Author: Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL

Zanimljiv je i popis stvari koje kraljica nosi u relativno malenoj torbici, s obzirom da rezervne čarape, ziherice i konac nose njezine dvorske dame. Unutra se, navodno, uvijek nalazi ruž i maleno ogledalce, naočale za vid, nalivpero i uredno složena novčanica od pet ili deset funti koje kraljica nedjeljom ubaci u škrabicu u crkvi. Elizabeta II uvijek ima i kukicu koja se vakumom zaljepi kako bi mogla objesiti torbicu koja, iz jasnih razloga, ne smije biti na podu.

kraljica Elizabeta II | Author: Eddie Mulholland/Press Association/PIXSELL Eddie Mulholland/Press Association/PIXSELL

Navodno da Elizabeta u torbici uvijek nosi i mobitel, kojeg ima već nekoliko godina, kao i sitnice koje su joj poklonili njezini unuci, kao što su figurice minijaturnih konja, pasa i sedla jer je vladarica velika obožavateljica životinja i jahanja. U kolekciji ima više od 200 Luner crnih lak ili mat torbica koje su njezin najdraži brend. Moraju biti veličine 23cm x 20cm x 10 cm, s dugačkim remenom koji omogućava lakše rukovanje.

Kraljica Elizabeta II | Author: DPA/PIXSELL DPA/PIXSELL
Kraljicu od njezinih podanika razdvaja i sve ono što nema u torbici ili uopće ne posjeduje, poput putovnice, ključeva, gotovine ili kreditne kartice. Nakon večere ili dugotrajnog druženja kraljica često izvuče ogledalce i popravi crveno-narančasti ruž, iako bonton nalaže da se radi toga povuče u svoje odaje. 

kraljica Elizabeta II | Author: Eddie Mulholland/Press Association/PIXSELL Eddie Mulholland/Press Association/PIXSELL
Tako je i Laura Bush, supruga tadašnjeg predsjednika SAD-a Georgea Busha, na jednoj večeri popravila ruž rekavši 'kraljica mi je rekla da je to u redu'.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.