Life
331 prikaza

Kraljica je "kraljice sportova": Čudesna Sandra obranila zlato!

Sandra Perković
Igor Kralj (PIXSELL)
Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković obranila je zlato iz Londona i osvojila svoje drugo olimpijsko zlato zaredom! Sandra je iz samo jednog ispravnog hica potukla konkurenciju

Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković (26) opravdala je ulogu favoritkinje i osvojila svoje drugo uzastopno zlato na Olimpijskim igrama iz samo jednog ispravnog hica! Sandra je tako postala prva hrvatska sportašica koja je na ljetnim Olimpijskim igrama obranila zlatnu medalju.

Sandra Perković | Author: REUTERS/Kai Pfaffenbach REUTERS/Kai Pfaffenbach

Nije dobro počelo. Sandra je nakon prve dvije serije imala dva neispravna hica. Dvanaest diskašica ušlo je u finale, ali samo je osam ušlo u samu završnicu i dobilo tri dodatna bacanja. Dakle, Sandra je nakon dvije serije opasno 'visjela' i mogla je ostati bez medalje.

No, takve situacije odvajaju one dobre od onih najboljih. A to je Sandra Perković. Duboko je udahnula i ušla maksimalno koncentrirana u krug. Zamahnula je, izvela okret, izbacila disk i vrisnula. Disk je odletio na dalekih 69,21 metara što je, na kraju će ispasti, bilo dovoljno za zlatnu medalju.

Sandra se očito opustila do kraja natjecanja znajući da će osvojiti zlato jer je i sljedeća dva hica imala neispravna. Konkurencija danas nije bila na razini, a najbolja hrvatska atletičarka je tako slavila nakon samo jednog ispravnog hica! Da stvar bude bolja, Sandra je i u kvalifikacijama imala samo jedan ispravan pokušaj što drugim riječima znači da su joj dva hica bila dovoljna za zlato. Pričajmo o dominaciji...

Druga je završila Francuskinja Melina Robert-Michon s novim osobnim i francuskim rekordom 66,73 metara dok je treća bila Sandrina najveća konkurentica zadnje vrijeme, Kubanka Denia Caballero (65,34 metara). Hrvatska slavi svoju novu, petu medalju na Olimpijskim igrama u Riju!

Rezultati bacanja diska za žene (1kg):

Sandra Perković 69,21m

Melina Robert-Michon 66,73m (PB)

Denia Caballero 65,34m

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.