Life
24839 prikaza

Kraljica kokaina: Na partyje je dolazila s kalašnjikovim

Narko šefica Sandra Avila Beltran
Screenshot Youtube
Inspirirala je mnoge umjetnike, a može se pohvaliti i s nekoliko glazbenih hitova koji su napravljeni potaknuti Kraljicom i njezinim stilom života

Tipična kućanica koja zarađuje nešto novca sa strane prodajom odjeće i nekretnina, tako se Sandra Ávila Beltrán opisala tijekom policijskog ispitivanja i prije odlaska u zatvor. No nimalo tipična kućanica bila je šefica, iz treće generacije obitelji krijumčara droge, koju su nazivali Kraljicom Pacifika. 

Bila je glamurozna i smrtonosna, i živjela sa stilom pa čak i u zatvoru u kojem je završila nedugo nakon pronalaska broda sa devet tona kokaina. Svoj glamurozni život nastavila je i u zatvoru, pa uživala u dizajnerskoj odjeći i pomoći sluškinja.

Rođena je 1960. godine u Baja California od majke Marie i oca Alfonso Ávila Quintera. S očeve strane bila je povezana sa kartelom Guadalajara a s majčine strane sa krijumčarenjem heroina, a zatim i kokaina. Kažu kako je većinu svog djetinjstva provela brojeći gomile novčanica koje su se 'razvlačile' po vilama u kojima je stanovala. Bila je to ta glamurozna strana života djevojčice u obitelji poznatih krijumčara, koji su nerijetko bili prekidani pucnjavom, otmicama, ubojstvima. Prvoj takvoj pucnjavi svjedočila je sa samo 13. godina, piše ATI. 

Narko šefica Sandra Avila Beltran | Author: Screenshot Youtube Screenshot Youtube
O poslovnoj karijeri u ovom svijetu nije razmišljala. Željela je biti novinarka pa je tako upisala studij komunikacije na Sveučilištu Guadalajara. No ti snovi netragom su nestali kad je imala 21 godinu nakon što ju je oteo ljubomorni dečko, koji je također imao bliske veze sa kartelom. Iako nije poznato zašto ju je oteo, ni koliko dugo ju je držao, ovaj se događaj smatra ključnim trenutkom koji je doveo do promjene u njezinoj poslovnoj karijeri. 

Ubrzo nakon toga prekinula je studij, pa se i sama uključila u posao s drogom. Brzo je napredovala, zahvaljujući svom porijeklu ali i odlučnosti da će se profilirati kao najbolja u tom poslu. Bila je jedna od rijetkih žena koja je došla tako daleko, visoko u svijetu kojim inače vladaju muškarci. Žene su se smatrale objektima, trofejem, a šefovi i vođe su imali prave hareme. Bile su potrošna roba, a kako je sama rekla, "nikad ih se nije promatralo bićima spremnima za borbu, ili onima koji su mogli ostvarivati neke uspjehe ili pothvate".

Kokain KOKAINSKI RAT Top News Kokainski karteli: Zašto im nitko ništa ne može

No to ju nije obeshrabrilo, i odlučila se truditi i raditi više kako bi zaradila poštovanje drugih vođa kartela na početku 80-ih. Sama nikada nije konzumirala kokain, bilo bi to neprofesionalno.Uvijek se trudila biti dotjerana i koristiti svoj šarm i ljepotu, ali i izuzetne sposobnost vožnje i vještinu preciznog pucanja. 

Ubrzo je postala legenda u meksičkom kriminalnom svijetu i zaslužila nadimak "Kraljica Pacifika". Iako je uvijek bila jako pažljiva i pazila da ne ostavi nikakav trag, smatra se kako je upravo Kraljica bila ključna poveznica između vođa kartela u Kolumbiji i Meksiku i njihovoj organizaciji pošiljaka tona kokaina skrivenih u brodovima koji su prevozili tunu iz Meksika u SAD godinama. 

U potpunosti je prihvatila i živjela dekadentnim stilom života tako tipičnim za vođu kartela. Svoje je teško zarađeno bogatstvo trošila na stvari poput skupocjene flote sa 30 vrijednih automobila, ili zlatnog Tutankamonovog privjeska sa 83 rubina, 228 dijamanata i 189 safira. 

"Fotografije s njezinih proslava, i galumuroznih tuluma slični su onima poznate obitelji Kardashians, s jednom omanjom razlikom. Ona bi pregledavajući fotografije godinama nakon mogla pobrojati ljude koji više nisu među živima", piše The Guardian. 

Inspirirala je mnoge umjetnike, a može se pohvaliti i s nekoliko glazbenih hitova koji su napravljeni potaknuti Kraljicom i njezinim stilom života. Osim što je bila poznata po svojim smrtonosnim vještinama, ljepoti i po šarmu, tulumi koje je organizirala bili su spektakularni. A ona je na njih dolazila sa helikopterom i AK-47 u ruci. 

Sav ovaj sjaj i golime novca prati i niz loših trenutaka. Dvojica njezinih supruga ubijena su, a brat joj je mučen do smrti. I ona sama gotovo je poginula u zasjedi koju je organizirala konkurencija. Njezin pad započeo je 2002. godine nakon otmice sina. I dalje se ne zna tko ga je oteo a policijsku sumnju izazvalo je brzina kojom je platila otkupninu u iznosu od pet milijuna dolara. 

Narko šefica Sandra Avila Beltran | Author: Screenshot Youtube Screenshot Youtube
Velika količina novca pobudila je zanimanje policije koja je tada počela pomno pratiti njezin život i poslovanje. Ubrzo je istraga pokazala kako je riječ o opasnoj dami, pa se našla na listi najtraženijih. Pet je godina živjela u bijegu, a sama će reći kao su to bile naporne, ali i uzbudljive godine. 

"Adrenalin je poput droge, stvara ovisnost. Postoje ljudi koji ga vole osjetiti, neki na visinama, a drugi sa pištoljima, i žene koje osjećaju adrenalin dok varaju svoje muže. To je adrenalin, grijeh, na kojeg ćete se možda zakačiti", rekla je. 

Čak trideset agenata trebalo je da ju se konačno uhvati 2007. godine sa njezinim ljubavnikom Espinoza Ramírezom.Uhićenje je nazvala "olakšanjem" nakon godina života u bijegu, mijenjanja lokacija, identiteta, boje kose. Budući da joj nisu mogli dokazati poveznicu sa zločinima povezanima s drogom, optužili su ju za pranje novca, i ubrzo osudili.

 "Novcem možete kupiti sve u Meksiku", govorila je a toga se držala i u zatvoru, pa je tako svoje goste dočekivala u visokim petama, dizajnerskoj odjeći i skupocjenom nakitu. Tri su sluškinje živjele s njom i servirale joj hranu i alkohol. Istraga je pokrenuta 2011. godine nakon što je u zatvor bio dopušten dolazak liječniku koji joj je injektirao botoks u lice, što baš nije bilo dozvoljeno među zatvorenicima. Sa dužnosti su bili smijenjeni ravnatelj zatvora i šef bolnice. 

Puštena je nakon sedam godina iza rešetaka, 2015. godine. Od tada se sa svojim odvjetnicima bori kako bi povratila sve te skupocjene automobile, kuće i nakit kojeg je stekla u vremenima dok je marljivo radila kao Kraljica Pacifika. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.