Life
186 prikaza

Maras u uredu ima traku za trčanje - koristi je za šetnje

Gordan Maras
Goran Kovacic (PIXSELL)
Maras kaže kako traku za trčanje ne koristi za trčanje jer nema tuš u uredu

Točno. S obzirom da propagiram zdrav život, odlučio sam sa saborskog tavana uzeti tu staru traku za trčanje, potvrdio nam je Gordan Maras (SDP). 

On je svoj saborski ured dobio na temelju toga što je predsjednik Odbora za zaštitu okoliša i prirode. 

Kad se bivša vlast nedavno preselila s jedne strane Markova trga na onu drugu, saborsku stranu, većina saborskog inventara već je bila iskorištena.

"Mi bivši ministri smo zadnji dobili svoje saborske urede i nedostajalo mi je namještaja, te sam na saborski tavan otišao potražiti nekakave stolce, fotelje, kauč... Vidio sam tu staru traku za trčanje, koja se godinama nije koristila. Odlučio sam je uzeti radije nego kauč", rekao nam je Maras te objasnio da traku ne koristi za trčanje nego za šetnje.

"Nemam tuš, pa si ne mogu dopustiti da se oznojim. Koristim je samo za šetnje. Prije zasjedanja ili u saborskim stankama. Radije ću tih pola sata prošetati nego se zavaliti u kauč", rekao nam je SDP-ov zastupnik te dodao da povremeno pokoji službeni telefonski razgovor odradi dok šeta po traci.

Napominje kako mu je žao što nema priliku za česte šetnje u prirodi, to više što je predsjednik upravo Odbora za zaštitu prirode. 

Ipak, kaže, bit će prilike i za to. Kad su u pitanju zdrav život i tjelovježba, Maras se ugledao na predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, koja u svom uredu na Pantovčaku također ima traku za trčanje.

"Ona ima tuš kabinu, pa se nakon trčanja, a koliko sam čitao radi i trbušnjake, može otuširati i nastaviti s radom. Ja to ne radim, ja samo šetam", istaknuo je Maras ipak razliku između njega i predsjednice Republike.

Prije desetak godina je i Vesna Pusić (HNS) kao tadašnja zastupnica oporbe predložila da se Hrvatski sabor opskrbi dvoranom za fitness, koja bi bila na raspolaganju saborskim zastupnicima.

Danima je to bila glavna saborska tema. Neki HSS-ovi zastupnici složili su se da bi im dvorana dobro došla, dok su se SDP-ovci usprotivili.

Ljubo Jurčić, tad SDP-ovac, kazao je da se u Sabor dolazi raditi, ne vježbati, a Tonino Picula poručio je da Pusić cijelu priču “otkuha” kako ju je i zakuhala. 

Tadašnja HSLS-ova zastupnica Đurđa Adlešič zaključila je da nije vrijeme za takvu diskusiju.

"Pogreška je u tome što se o prijedlogu koji je iznijela Vesna Pusić odjednom počelo raspravljati kao o glavnoj temi. I to je jedina pogreška. Znam da neki skandinavski domovi imaju dvorane za fitness, ali kod nas za ovaj prijedlog nije izabrano najsretnije vrijeme", kazala je.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.