Life
3773 prikaza

Marlon Brando je imao gay aferu s Richardom Pryorom

Marlon Brando
Sipuede7
Pryorova bivša supruga tvrdi da su velikani imali strastvenu aferu, no to negira komičareva kći

Američki glazbenik, redatelj i producent Quincy Jones dao je veliki, i vrlo iskreni, intervju magazinu Vulture u kojem se, između ostalog, osvrnuo na aferu glumca Marlona Branda te komičara i glumca Richarda Pryora.

- Marlon je s nama išao plesati cha-cha, i bio je fantastičan. Bio je najšarmantniji j***č kojeg ste ikad vidjeli. I p*****o bi bilo što, ali bilo što. Od kaslića za poštu do Jamesa Baldwina, Richarda Pryora, Marvina Gayea - rekao je Jones koji je s pokojnom glumačkom legendom godinama bio jako bliski prijatelj, čak je proveo nekoliko mjeseci na Brandovom privatnom otoku na Tahitiju.

Quincy Jones | Author: Wikipedia Wikipedia
Brando je za vrijeme života pažnju privlačio ulogama, aktivizmom ali i burnim privatnim životom. Ženio se tri puta, održavao niz veza paralelno, te imao 11-ero djece. Jasno je rekao i kako je imao homoseksualna iskustva.

- Homoseksualnost je tako u trendu da to više nije niti vijest. I ja sam, kao i mnogi muškarci, imao puno takvih iskustava. Nije me nimalo sram, niti mi pada na pamet nešto skrivati. Ako netko želi vjerovati da smo Jack Nicholson i ja u vezi, neka slobodno to i misli. Mene to zabavlja  - rekao je Brando 1976. godine. Usprkos nizu veza i djece privatni mu je život bio obilježen tragedijama. 

Njegov sin Christian ubio je sestrinog ljubavnika, a onda preminuo prije 50. rođendana, navodno od HIV-a. Brandova kći Cheyenne, čijeg je partnera Christian ubio, objesila se u obiteljskom domu u dobi od 25 godina.

Pokojni komičar Richard Pryor bio je gotovo jednako otvoren o biseksualnosti i svojim vezama. Imao je sedam brakova s pet žena, a upravo je njegova udovica Jennifer Lee Pryor potvrdila navode Quincyja Jonesa. 

- To su bile sedamdesete. Droga je bila fantastična, posebno quaaludes (metakvualon). Ako ste uzeli dovoljno kokaina, p******i bi radijator i ujutro mu donijeli cvijeće - rekla je Jennifer te najavila objavljivanje njegovih dnevnika u kojima se komičar direktno referira na odnos s Brandom.

Kasnih sedamdesetih, točnije 1977. Pryor je pozvan da sudjeluje u skupljanju sredstava za organizaciju koja se bavi pravima homoseksualaca. Kako je to bila relativno kontroverzna tema sve je bilo pod krinkom 'ljudskih prava', no nigdje se nisu otvoreno spominjali homoseksualci.

Marlon Brando | Author: Wikipedia Wikipedia
Pryora, koji se dičio svojom iskrenošću u nastupima, je to razljutilo te je održao 15-minutni, ogorčeni nastup u kojem je elokventno i otvoreno pričao o seksu s muškarcima, iskustvima u bordelu njegove bake u kojem je odrastao i policijskoj brutalnosti kojoj su homoseksualci često izloženi. Uklonio je lažnu prizmu 'digniteta' pod kojom se zapravo skrivao kukavičluk i nedostatak želje da se stvari nazovu pravim imenom. 

Mnogi iz publike su urlali na njega i vikali da je počinio profesionalno samoubojstvo.

- Poljubite me u moju sretnu, crnu i bogatu guzicu - rekao im je komičar, a jedan je novinar rekao kako se događaj pretvorio iz 'kabaretskog Woodstocka, u kabaretski Altamont'. Dežurni moralisti su ga napali i njegov nastup nazvali 'odvratnim, prljavim i vulgarnim jezikom ulice', dok su drugi tvrdili da definitivno treba biti talentiran da se simultano uvrijedi 'crnce, bijele, muške, žene, heteroseksualce i homoseksualce'.

Pryor se nikada nije pokajao, niti mu je propala karijera. Iz publike su mu pljeskale veličine poput Paula Newmana, a njegov je 'skeč' u Hollywood Bowlu ušao u povijest. 

Richard Pryor | Author: Wikipedia Wikipedia
No, njegova je kći Rain Pryor nakon intervjua Quincyja Jonesa opovrgnula da je 'njezin otac ikada spavao s Brandom'.

- Tata je bio jako otvoren oko svog života, toliko da njegova veza s trans ženom ranih sedamdesetih čak nije niti dospjela u novine. Kao dijete ja sam je poznavala ne kao transeksualca, već kao ženu koju su svi prihvaćali. No između njega i Branda nije bilo pisama, cvijeća, putovanja na Tahiti niti seksa. To je izmislio nekada genijalni Quincy Jones koji gubi razum pa privlači pažnju kako zna i umije, i tatina navodna udovica koja radi istu stvar - rekla je Rain preko društvenih mreža.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.