Life
2374 prikaza

Matematički zadatak za djecu zbunio odrasle - znate li ga vi riješiti?

Matematički zadatak za djecu u drugom razredu
Twitter/ Die Welt
Zadatak je prvotno namijenjen djeci u drugom razredu osnovne škole, a objavila ga je jedna mama na Twitteru. Odrasli su zbunjeni njime i tek su ga rijetki točno odgonetnuli

Matematički zadatak namijenjen djeci u drugom razredu osnovne škole uključuje odgonetanje broja putnika na vlaku zbunio je internet.

Pitanje kaže: Na vlaku se nalazi određen broj ljudi. Na prvoj stanici silazi 19-ero njih. Istovremeno, ulazi njih 17. Sada se u vlaku nalazi 63 ljudi. Koliko je točno ljudi u vlaku bilo na početku?

Matematički zadatak za djecu u drugom razredu | Author: Twitter/ Die Welt Twitter/ Die Welt

Majka djeteta koje je dobilo zadatak objavila ga je na Twitteru u nevjerici koliko teške zadatke postavljaju djeci u dobi od sedam godina, a u komentari na post mnogi su pokazali svoju zbunjenost oko točnog rješenja.

Dok su neki tvrdili kako je ročan broj putnika 46, uključujući i jednu profesoricu koja je objasnila kako se brojka 19 treba zanemariti, pa se od brojke 63 oduzme 17 za rezultat, to je ipak pogrešan zaključak.

Ispravno rješenje je 65, prema logici da je X-19+17=63. Do broja se dolazi tako da se oduzme broj 17 od broja trenutnih putnika (63) te doda broj 19 - s čime se dolazi do 65.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.