Life
24708 prikaza

"Mlatio me, a ja sam čekala da bude bolji"

Johnny Manziel i Colleen Crowley
1/5
YouTube screenshot
Dvije godine je bila u vezi s perspektivnim sportašem koji se nije znao nositi s neuspjesima na sportskim terenima

Kad se sad sjetim svega, sama se čudim sebi i svojim reakcijama, govori Colleen Crowley, bivša djevojka Johnnyja Manzila. 

Kad je policija zaustavila svoj auto pokraj njihovog Nissana parkiranog uz autoput Interstate 90, nedaleko Avona u Ohiu, tog ponedjeljka u listopadu 2015. godine, osjetila je neizmjernu potrebu da zaštiti svog dečka s kojim je tad hodala 14 mjeseci. 

Colleen koja je tad imala 23 godine, najprije je rekla policajcima da ju je Manziel već nekoliko puta udario, zgrabivši ju za kosu i udarajući joj glavom u prozorsko staklo, pisalo je u zapisniku.

'Moram mu pomoći'

No već minutu kasnije, proradio je njezin zaštitnički instinkt:

- Taj instinkt vam kaže:'A što bi sad trebali napraviti, što da sad odmah kažem da ga izvučem iz nevolje?' Stalno sam imala potrebu da ga zaštitim, prisjeća se Crowley koja je policijskim službenicima rekla da ne želi protiv njega podizati nikakvu prijavu. 

Danas se više ne sjeća točno zašto su se uopće posvađali, ali kaže da sve što je pisalo u zapisniku je točno onako kako se dogodilo.

Mirza Delibašić El Monstruoso Life Ubio ga alkohol: Slavni sportaš bio je na vrhu svijeta

Problemi Johnnyja Manziela danas su već svima dobro poznati, a Crowley kaže da je njezin dvije godine stariji dečko promijenio drastično ponašanje kad je izgubio status prvotimca u ekipi Cleveland Brownsa, prvoligaša američkog nogometa.

- Sjećam se da je bio jako utučen. Govorio mi je da ga boli to što je uložio mnogo truda da bi bio vrhunski sportaš i da je sve izgledalo izvrsno, a onda su ga izbacili bez objašnjenja. Kad se to dogodi, čovjek se zapita 'čemu se uopće truditi?', govori Crowley.

Godinu i pol ranije sportaš je imao pred sobom svijetlu budućnost. Bio je među najboljim mladim igračima u ligi i potpisao je upravo svoj prvi profesionalni četverogodišnji ugovor s Clevelandom, vrijedan 8.250.000 dolara. 

Bio je izvrstan student, u javnosti su svi vjerovali da je riječ o uzornom sportašu, u sretnoj i skladnoj vezi s Crowley, a onda su društvene mreže počele otkrivati pravu istinu.

Johnny Manziel i Colleen Crowley | Author: YouTube screenshot YouTube screenshot
Manziel je partijao posvuda, počeo se drogirati i piti, pa odlaziti na rehabilitacijske programe, a uskoro se saznalo i za njegovu nasilničku karakternu crtu. Crowley kaže da je kod kuće redovito pio Xanax i šmrkao kokain.

Sve to počelo je polagano voditi u propast. Najprije ga je napustio dugogodišnji menadžer, zatim je izgubio sponzorski ugovor s Nikeom, no Colleen je bila u njega zaljubljena i sve to mu je opraštala.

Zato su se često svađali i mirili, prekidali i ponovno bili zajedno.

- Postao je nasilan, bijesan i zastrašujuć. Čovjek kakvog nisam poznavala, kaže Crowley.

Colleen Crowley jedna je od triju sestara u dobrostojećoj obitelji oca izvršnog direktora u jednoj naftnoj kompaniji i tijekom života selili su se od Singapura do Škotske. No ona smatra da joj je pravi dom Houston gdje živi od 10. godine života.

Zanemareni signali

Studirala je socijalni rad i specijalizirala se za gluhe osobe i uvijek je voljela gledati američki nogomet. Preko zajedničkih prijatelja upoznala je i Manziela. 

- Otišli smo na ručak s prijateljima i naprosto smo 'kliknuli' kaže Colleen koju nije previše brinulo ni to što je Manziel već 2012. imao problema s policijom. 

Uhićen je tad zbog neke tučnjave, kad je policiji dao lažne osobne podatke. Disciplinski je kažnjen jer je zaspao na posao dok je radio u nogometnom kampu s djecom, a i napustio je kamp ranije zbog 'dehidracije'. 

Mjesec dana kasnije opet je suspendiran u klubu zbog povrede klupskog pravilnika, jer je naplaćivao davanje autograma.

Rob Porter Mormonke Life "One su čedne i ponizne i zato ih muževi tuku"

Nakon što su prohodali, često ih se znalo viđati na raznim partijima, no Crowley kaže da je za njihov uzrast to nije bilo baš pretjerano mnogo. 

No, kad se preselio u Cleveland i kad je počela s njim živjeti, postao je sve agresivniji. 

- Najprije sam otkrila da se počeo drogirati i primijetila sam da mi je počeo lagati. No, kad mi je jednog dana došao plačući i zamolio me da mu pomognem i da želi ići na rehabilitaciju, pa sam mu u tome htjela pomoći. 

Mislila sam da mu u tome moram dati podršku i rekla mu da ću biti uz njega, prisjeća e Colleen. 

Nakon što je u travnju 2015. izašao iz centra nakon 10 tjedana liječenja  Pennsylvaniji, Manziel se preselio u novi dom vrijedan 438.000 dolara u predgrađu Avona. Crowley je ostala s njim i odlučila nastaviti dopisni studij.

Plan je isprva izgledao izvrsno. Manziel je nakon tog ljeta počeo opet igrati. Novine su pisale da se vratio bolji nego ikad, nakon što je briljirao na utakmicama. 

Johnny Manziel | Author: YouTube screenshot YouTube screenshot
- Stvorili smo topli dom. Kupili smo bulldoga, ja sam kuhala ručkove i večere, a navečer smo uvijek bili kod kuće i gledali filmove. Postali smo pravi kućni ljudi, prisjeća se Colleen kratkotrajne idile. 

Medeni mjesec nije trajao dugo. Manzielova borba za preuzimanje startnog mjesta u ekipi bila je očito za njega preveliki pritisak jer je od šest utakmica, u samo tri počeo u prvoj postavi, a onda se to nastavilo tijekom sezone.  

To je rezultiralo njegovom teškom depresijom i potpunim zatvaranjem. 

Faza depresije

- Počeo je odbijati sve izlaske s prijateljima. Čak i kad bi ga nazvao njegov dobar prijatelj, košarkaš James LeBron, odgovarao bi mu da ne može izaći. Nisam bila ni ja previše sretna. Shvatila sam da sam se pretvorila u njegovu dadilju, kaže Crowley.

Te večeri kad ih je uhvatila policija u automobilu i kad joj je Manziel udarao glavom u prozorsko staklo, Crowley kaže da su te večeri oboje popili, ali da Manziel nije bio pijan jer je popio možda dva pića, a i bio je sposoban upravljati autom. 

- Priznajem, štitila sam ga jer sam bila zaljubljena u njega i ovisna o toj vezi. To mi je tek sad jasno. Nisam htjela vjerovati da je nasilnik. Čak sam samu sebe bila te večeri uvjerila da sam bila valjda pijana i da se zapravo ništa nije dogodilo, kaže ona.

Ivana Radačić KONVENCIJA Top News Sudstvo primjenjuje predrasude, a Istanbulska će tu pomoći

No, zapravo to je bio samo jedan od Manzielovih ispada i sastavni dio njegovog temperamenta koji ona nikako nije htjela objektivno sagledati. 

- Kad bi se posvađali, on bi toliko izgubio kontrolu da sam se od straha zaključavala u kupaonicu samo da me ne ozlijedi. Uvijek bi prvo dohvatio moj mobitel i razbio ga u komadiće, samo zato da ne bih mogla zvati njegove ili svoje roditelje. Razbio mi je ukupno četiri mobitela, kaže Colleen. 

Uglavnom, mjesec dana nakon tog incidenta u automobilu, u studenom 2015. godine, uhvatila ga je i u laži.

- Dok sam bila s prijateljima u Las Vegasu, on me uvjeravao da je kod kuće u Clevelandu, a zapravo je partijao u Austinu. Kad mu je rekla da zna gdje je, složio se da će ju dočekati u Austinu na aerodromu odakle će se zajedno vratiti u Ohio, no on se na dogovorenom mjestu uopće nije pojavio, sjeća se Colleen i priča:

- Uzeo je privatni avion i stigao kući u 3 ujutro, samo nekoliko sati prije no što je morao ići na jutarnji trening, gdje se pojavio drogiran.

Shvatila sam da više to ne mogu podnositi i rekla mu da odlazim. No, on se s tim nije složio i htio je uporno da razgovaramo. Opet je pobjesnio jer nije htio čuti 'ne'. Opet sam se zaključala u kupaonicu i nazvala njegove roditelje koji su konačno čuli kako razbija vrata.

Colleen je ostala još nekoliko tjedana s njim, a onda se za Božić vratila studiju Fort Worthu u Texasu. No još su neko vrijeme ostali u vezi na daljinu, ali kako kaže Colleen, nakon svih svađa, više ništa nije bilo isto. Konačno, u siječnju 2016. mu je rekla da prekida

Suze i molbe

- Počeo je plakati, ali činilo mi se da je to samo glumio, kako bi dobio šansu da me još jednom vidi. 

To se i dogodilo u Dallasu, gdje je provodio slobodno vrijeme u Hotelu ZaZa. 

- Rekla sam mu da sam tu s mojim prijateljima, a on je inzistirao da dođem u njegovu sobu na 'afterparty'. Popila sam te večeri možda dva pića, a činilo mi se da Manziel nije uzeo ništa i da je bio trijezan. Ipak, odlučila sam u njegov hotel povesti i svoje društvo. 

Marc McMorris, osvajač bronce na ZOI 2018 nesalomljivi Top News "Mislio sam da ću umrijeti, a ne osvojiti medalju"

Došli su tamo oko 2 ujutro, a kad su prijatelji rekli da krećemo, Manziel me nije želio pustiti. Nakon što su oni izašli iz sobe, rekla sam mu da ne želim prespavati u njegovoj sobi, na što je on potpuno izgubio kontrolu, prisjeća se Crowley.

Prema policijskom zapisniku, zgrabio ju je za ruku, gurao niz hotelske stepenice i ugurao ju u svoj auto. Odveo ju je do bara ispred kojeg je ona ostavila svoj auto, i inzistirao da zamijenimo aute, čemu sam se usprotivila. Dok je izlazio, ja sam istrčala iz njegovog auta, no on me uhvatio za kosu i gurnuo natrag u auto. Otvorenim dlanom me svom snagom pljusnuo, zbog čega sam dva tjedna ostala bez sluha na lijevo uho..

Johnny Manziel | Author: YouTube screenshot YouTube screenshot
- Dok smo se vozili prema mom stanu, Manziel je cijelo vrijeme prijetio da će nas oboje ubiti, a dok je to govorio luđački se naizmjence smijao i plakao. Činilo mi se da je doživio potpuni nervni slom. Ušao je za mnom u moj stan i tu se nastavila svađa, a kad je vidio da opet uzimam mobitel potpuno je poludio. U samoobrani sam uzela nož, nakon čega je on pobjegao, kaže Crowley.

Susjedi koji su čuli buku pozvali su policiju i tad je Colleen konačno potpisala prijavu. Sud mu je zabranio da joj prilazi iduće dvije godine, a dobio je i kaznu zbog ozljeđivanja. 

Kad su se ponovno slučajno sreli u Dallasu u nekom kafiću, Manziel je namjerno na društvenim mrežama objavio njezin broj telefona, pa su joj istog trena počele, od njegovih brojnih obožavatelja, stizati prijetnje smrću. Srećom, brzo je uklonio broj.

Danas Crowley živi u New Yorku i kako kaže, više nikad ne bi tako dugo trpjela nasilje jer se to nikad ne pretvori u kvalitetnu vezu i odnos, niti je ono prolazno. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.