Rasprodano, piše na internetskoj stranici momjanske vinarije Kozlović uz fotografiju vina Santa Lucia Malvazija 2016. Rasprodane su i Santa Lucia Noir 2015. od cabernet sauvignona, merlota i terana te Santa Lucia Malvazija po mojen 2015., kojom je Gianfranco Kozlović poručio kakvu malvaziju najviše voli: zrelu, profinjenu, na nosu samozatajnu, a u ustima punu i slojevitu. Maceracija je trajala devet mjeseci. U prvom se vinu, preporučuju Gianfranco i njegova supruga Antonella, može uživati do 2025., u drugom i trećem do 2030. Rade ih samo u najboljim berbama, a novija godišta još nisu u prodaji. Netom završeno Vinistrino ocjenjivanje vina pokazuje da bi brzo s polica mogla nestati i Santa Lucia Malvazija 2018. Pobijedila je na 13. natjecanju Svijet malvazija, na koje je su pristigla 273 uzorka iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Grčke, Španjolske, Njemačke, SAD-a, Portugala, Crne Gore i Srbije.
469
prikaza
Najbolja malvazija na svijetu je kozlovićeva Santa Lucia
1/4
Slavno bijelo vino Antonella i Gianfranco Kozlović nazvali su prema jednom od najboljih hrvatskih vinograda, čija je sadnja počela 1961.
Ovaj je članak dio naše pretplatničke ponude.
Cjelokupni sadržaj dostupan je isključivo pretplatnicima.
S pretplatom dobivate neograničen pristup svim našim arhiviranim člancima,
ekskluzivnim intervjuima i stručnim analizama.
Prijavi se
Prijavi se putem Facebooka