Life
11721 prikaza

Najgora majka: Tjerala kćer da glumi da je nepokretna

Dee Dee i Gypsy Blanchard
screenshot/youtube
Tragična priča Dee Dee i Gypsy Rose Blanchard postala je temom novog dokumentarca BBC-a: Najdraža mrtva mama

Više od jednog desetljeća Gypsy Rose Blanchard je živjela u kolicima i trpjela nepotrebne medicinske procedure, dok je njena naizgled brižna majka primala pohvale za svoju skrb od liječnika i obitelji.

No, policija je otkrila pravu istinu 14.lipnja 2015. Iako je njena majka tvrdila kako je Gypsy kronično bolesna tinejdžerka s mentalnim sposobnostima malog djeteta - Gypsy je imala 23 godine i mogla je hodati.

Stručnjaci vjeruju kako je ona bila žrtvom ozbiljnog slučaja Münchhausen sindroma, od kojeg je bolovala njena skrbnica, u ovom slučaju majka Dee Dee, koja je inducirala i pretjerivala u bolesti svog djeteta kako bi od drugih izvukla pažnju i suosjećanje.

- To je poput odgajanja nekog u zatvoru gdje možeš kontrolirati u potpunosti nekoga - rekao je Gypsyin otac, Rod Blanchard.

Dee Dee i Gypsy Blanchard | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Od leukemije do mišićne distrofije

Dee Dee i Gypsy su stigle u Springfield, Missouri, tvrdeći kako su pobjegle od uništenja nakon udara uragana Katrine u New Orleansu 2005. Prema vlastima, to je Dee Dee pružilo alibi za izgubljene medicinske kartone i podatke njene kćeri, koji su navodno bili izgubljeni u oluji.

Također, ona je vrlo perfidno mijenjala liječnike kako oni ne bi posumnjali, oponašajući simptome bolesti za koje je tvrdila da ih Gypsy ima, pa je čak i obrijala glavu svoje kćeri tvrdeći kako ona odlazi na tretmane kemoterapije. Osim toga, govorila je kako njena kćer ima leukemiju, mišićnu distrofiju...

.Ključni motiv za višegodišnju prevaru, prema istražiteljima, bio je novac. Za vrijeme njihova života u Springfieldu, majka i kćer su primile velike donacije, ne samo novac već i plaćene odmore.

Bivši suprug Rod od Dee Dee se razveo dok je ona bila trudna s Gypsy, a danas mu je žao što zlostavljanje nije uočio ranije.

- Imao sam sumnje, ali ona je gostovala po medijima, moja kćer je provodila tjedan dana u bolnici, tko bi uopće pomislio da je sve gluma? - rekao je komentirajući sustav. 

Da bi održala željeni privid, Dee Dee ih je preselila dalje od njihove obitelji u Louisiani te bi svakom dopuštala samo kratke posjete. Isto to je govorila i Rodu, uvjeravajući ga kako se on nema dovoljno dobru zdravstvenu skrb za Gypsy.

Kad bi je pak poželio vidjeti, morao se najaviti danima ranije, a Dee Dee ih za vrijeme posjeta u niti jednom trenutku nije ostavljala same.

Stručnjaci za komunikaciju su nakon proučavanja slučaja zaključili kako je stalno držanje za ruke i prekomjerno grljenje bio način kojim je Dee Dee kontrolirala Gypsy u javnosti.

"Kuja je mrtva"

U lipnju 2015., kad je Dee Dee pronađena mrtva s ubodnom ranom koju je uzrokovao nož, Gypsy je pronađena tek dan kasnije. Nju je policija pronašla u kući Nicholasa Godejohna, kojeg je upoznala preko interneta i započela romantičnu vezu.
Gypsy, sad u dobi od 25 godina te Godejohn (26) optuženi su za ubojstvo s predumišljajem.

Dee Dee i Gypsy Blanchard | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Godejohn čeka suđenje, a izjasnio se kao nevin. Iako je njegov odvjetnik odbio komentirati, Godejohn je tvrdio kako je ubio Dee Dee da bi oslobodio Gypsy. S druge strane, Gipsy je prošle godine priznala krivnju za ubojstvo bez predumišljaja te je osuđena na deset godina zatvora. 

Policija je utvrdila da, nakon što je Dee Dee umrla, njena kćer "naručila" njeno ubojstvo, a prije tog ga i najavila na Facebooku uz riječi "kuja je mrtva".

Cijela je bizarna priča tema novog HBO dokumentarca "Mommy Dead and Dearest":

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.