Life
1893 prikaza

NASA otkrila: Evo kako se pere kosa u svemiru

Karen Nyberg pere kosu u svemiru
NASA
Dok na Zemlji pranje kose nije nikakva znanost, na Međunardnoj svemirskoj stanici pravi je podvig

Lebdenje u zraku poput superheroja možda zvuči zabavno, no postoje brojni izazovi povezani sa životom na Međunarodnoj svemirskoj stanici gdje nedostatak gravitacije čini zadatke koji su na Zemlji mačji kašalj pravim podvigom.

Ako ste se ikad našli u situaciji da vam se pranje kose čini mrskim zadatkom, pogledajte samo kako ono izgleda u svemiru, gdje su astronauti morali osmisliti čitav niz trikova kako bi održavali svakodnevnu higijenu.

U nedavnom videu koji je postavila NASA, astronautkinja Karen Nyberg otkrila je svoju rutinu pranja kose bez gravitacije. Nyberg se nalazi na svojoj drugoj svemirskoj misiji te ima doktorat iz strojarstva. Iako je većinom usredotočena na tehnička pitanje, ona je i dalje žena s dugom plavom kosom ta koju želi da bude čista i mekana, čak i kad je u svemiru.

U videu je demonstrirala kako se uz pomoć šampona koji se ne ispire, vrećice s vodom (budući da su u svemiru na snazi mjere štednje neophodne) i češlja, uspijeva oprati kosu. Povremeno lovi i mjehure vode po zraku, no kaže kako je sada već stručnjak naspram toga kako su ovakvi zadaci izgledali u njenim početnim danima u svemiru.

Pogledajte video:

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.