Life
11697 prikaza

Neobični seksualni običaji: Piju krv, masturbiraju u javnosti...

Seksi par
Thinkstock
Diljem svijeta prakticiraju se neobični seksualni običaji

U našem ljetnom specijalu Sexpress donosimo najzanimljivije fobije, seksualne fetiše i običaje iz cijeloga svijeta. Provjerite kakav je stav tijekom povijesti bio prema djevičanstvu, muškosti i seksu općenito.

U afričkom plemenu Wodaabe iz Nigera brakove ugovaraju roditelji još dok su djeca mala i to najčešće među rođacima. Međutim jednom na godinu tijekom festivala Gerwol, muški pripadnici ovog plemena maskiraju se i kradu žene. Ako otmu ženu, a da ih muž nije vidio, novopečeni par postaje i društveno priznat. Takvi se brakovi nazivaju brakovima iz ljubavi, piše Oddee.

Kako se muškarci uređuju za festival Gerwol pogledajte u videu:

U Nepalu braća dijele ženu

Dok u afričkim plemenima kradu žene, u himalajskom braća dijele ženu. Tako se žena npr. u Nepalu udajom za svog supruga zapravo udaje za cijelu obitelj, a sva braća imaju jednaka prava. Poliandrija se razvila zbog neimaštine. Ženidbom se zemljište cjepka i svaki od braće ima pravo na svoj dio, a brak s jednom ženom sprječava dijeljenje posjeda. 

Kako funkcionira poliandrija pogledajte u videu: 

Ispijanje sperme u Papi Novoj Gvineji

U plemenima Papue Nove Gvineje dječaci se odvajaju od obitelji sa sedam godina i žive isključivo među muškarcima do svoje 10. godine života. Kako bi se očistili od žena redovito stavljaju piercinge i potiču krvarenje iz nosa te povraćanje ispijanjem velikih količina šećera iz šećerne trske.

Sastavni dio njihovog sazrijevanja jest i ispijanje sperme starješina. Time se žele ojačati i učiniti poželjnijima. Kada se vrate među žene nastavljaju s puštanjem krvi iz nosa u isto vrijeme kad njihove odabranice imaju menstruaciju.

U plemenu Trobrianders igraju se erotske igre

Seksualni život u plemenu Trobrianders u Papui Novoj Gvineji počinje u razdoblju od sedme do osme godine. Djeca u to vrijeme igraju erotske igre i oponašaju seksualno ponašanje. Četiri do pet godina nakon toga počinju tražiti prave seksualne partnere i često ih mijenjaju. Žene su baš kao i muškarci odlučne u odabiru i mijenjaju partnera, a takvo se ponašanje čak i potiče.

Nema tradicionalnog braka, ali se veza priznaje kao zajednica ako par zajedno jede najmanje godinu dana. Žene ostaje u kući svog ljubavnika umjesto da se ujutro vrate kući i čekaju da joj ljubavnikova majka donese jelo. Jednom kad jelo pojedu i nastave to raditi godinu dana, brak je priznat, piše Triposo.

Djeca već u najranijoj dobi počinju izvoditi erotske igre:

Pederastija u antičkoj Grčkoj

U antičkoj Grčkoj česta je bila pederastija, seksualni odnos između starijeg muškarca i dječaka. S time da se dječak smatrao dječakom sve dok mu nije narasla brada. Stariji je muškarac podučavao i štitio svog ljubavnika te mu je bio svojevrstan uzor. Veza s dječakom mlađim od 12 godina smatrala se neprimjerenom.

Povijest pederastije pogledajte u kratkom video uratku:

Masturbacija faraona u javnosti

Masturbacija faraona u javnosti u drevnom se Egiptu nije se povezivala sa seksom već s plodnošću. Faraoni su masturbirali u rijeku Nil kako bi povećali dotok vode. Prema vjerovanju, tok Nila je nastao masturbacijom egipatskog boga Atuma.

Pečena kožica za ulazak u svijet muškaraca

Pripadnici aboridžinskog plemena Mardudjara obrezuju dječake u dobi od 15 godina uz vatru. Krv koja se cijedi trebala bi ga pročistiti i učiniti muškarcem. Odrezanu kožicu isprženu na vatri dječak treba pojesti i tek tada postaje muškarac. Jedenjem kožice dječak "pojede" dječaka u sebi. Nakon što kožica zacijeli, penis se reže uzdužno ponekad sve do skrotuma, piše New Telegraph.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.