Life
18550 prikaza

Nepoznati Hitler: Mračne tajne je dobro skrivao...

Privatni album Eve Braun
C&T Auctions
Kontroverzni lik najvećeg negativca u povijesti puno je kompleksniji nego ga se ponekad predstavlja

Adolf Hitler - rođen Austrijanac, njemački vođa koji je postao simbolom zla u Drugom svjetskom ratu, koji je pokorio Europi i pokrenuo "čišćenje" kontinenta od Židova. No, koliko god toga o njemu bilo poznato, neke su stvari smiješne, neke bizarne, a neke su mu doista mogle naštetiti imidžu i dojmu koji je želio ostaviti, pa su čuvane od javnosti.

1. Bio je zaljubljen u Židovku

I ne samo to, već je njegova prva ljubav bila Židovka. Njeno ime je bilo Stephanie Isak, a ona nije znala da on ima osjećaje prema njoj, piše Bright Side. U mladosti je bio vrlo sramežljiv te joj ih nikad nije priznao, no o njoj je imao brojne fantazije o kojima je poslije pričao te joj je napisao i posvetio brojne ljubavne pjesme. Kako je od ljubavi prema jednoj Židovki prešao na mržnju cijelog naroda, teško je za shvatiti.

2. Imao je samo jedan testis

Brojni ljudi vjeruju kako je zbog tog "defekta" stekao kompleks manje vrijednosti, a testis je izgubio boreći se za Njemačku tijekom Prvog svjetskog rata. Ozlijeđen je tijekom bitke na Sommi 1916., a liječnik mu je uklonio testis da mu spasi život.

3. Svećenik mu je spasio život

Kad je imao samo četiri godine, Hitlera je od utapanja spasio jedan dječak. On je skočio u zaleđenu vodu i spasio mu život. Kasnije, on je posao svećenik i doživotno žalio zbog spašavanja nacističkog vođe.

4. Nikad nije ušao u niti jedan koncentracijski logor

Uvijek se držao podalje od prljavih poslova i nikada nije bio u logorima. Naredbe je izdavao tiho i nikada nije ostavljao pisane tragove s nalozima za ubijanje i genocid.

5. Od sigurne smrti spasio ga je Britanac

Jedan britanski vojnik je za vrijeme Prvog svjetskog rata spasio Hitlera iako je imao naredbu da ga ubije. Hitler je kasnije pronašao novinski članak o vojniku Henryju, prepoznao ga je i sačuvao u svojoj arhivi.

6. Nije mogao podnijeti okrutnost prema životinjama

Hitler je izričito zabranjivao okrutnost prema životinjama, pa je u skladu s time ograničio lov i testiranje lijekova nad njima. Njih je zamijenio Židovima, a zakonom je zabranio mučenje nedužnih životinja.

7. Prvi je patentirao seks lutku na napuhavanje

Tražio je svoje inženjere da mu izrade nešto tog tipa budući da su njegovi vojnici često dobivali sifilis od prostitutki.

8. Nominiran je za Nobelovu nagradu za mir

To definitivno nije nešto čime bi se Nobel trebao ponositi, no doista se dogodilo. Naime, nominirao ga je švedski parlamentarac Brandt 1939. On je bio posvećen antifašizmu i nominaciju je želio izreklamirati kao svojevrsnu parodiju. Ipak, njegova se šala nije baš svidjela javnosti.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Stephen234 13:45 10.Siječanj 2018.

    Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams Dajemo financiranje dugoročnih i kratkoročnih kredita. Nudimo sigurne i povjerljive kredite po vrlo niskoj kamatnoj stopi od 2% godišnje, osobni zajmovi, debt consolidation, poduzetnički kapital, komercijalne zajmove, poslovne zajmove, hipotekarni kreditiiti ... prikaži još!iti i krediti za bilo kojeg razloga! Ako ste zainteresirani, ne ustručavajte se kontaktirati nas s informacijama u nastavku e-pošte, kontaktirati stephenswillsloan@gmail.com

  • vjaceslav 07:42 10.Siječanj 2018.

    "4. Nikad nije ušao u niti jedan koncentracijski logor Uvijek se držao podalje od prljavih poslova i nikada nije bio u logorima. Naredbe je izdavao tiho i nikada nije ostavljao pisane tragove s nalozima za ubijanje i genocid." ljudi, moji, ... prikaži još!i, pa ovo je opis josipa broza tita!!!

  • gucmirtl 09:10 09.Siječanj 2018.

    Pa i Obama je dobio Nobela, pa odmah zaratio s Libijom, Sirijom....