Life
13256 prikaza

Nestala prije 15 godina: Policija tvrdi da je ishlapila

Scena iz serije o nestanku Maure Murray
Screenshot
Automobil kraj ceste, litre alkohola, planirani nestanak i bijeg, ili ubojstvo - i danas ništa nije jasno oko nestanka mlade studentice

U 19 sati i 27 minuta 9. veljače 2004. godine jedna je žena nazvala šerifov ured da prijavi automobilsku nezgodu. Maleni je automobil zapeo u snijegu nakon što je sletio s ceste ispred njezinog doma u Woodsvilleu, New Hampshireu. Šerif joj je zahvalio na pozivu i poslao policajce na teren.

U 19.42 šerifov je ured dobio još jedan poziv vezan uz istu nezgodu, ovaj je puta zvao lokalni vozaš školskog busa imena Butch Atwood koji je rekao da je "auto vozila mlada žena koja je promrznuta, ali ne čini se ozlijeđena".

On je rekao i kako ga je djevojka molila da ne zove policiju te da je on policiju nazvao tek kad je došao doma i malo o tome razmislio. Iako iz svog doma nije mogao vidjeti auto, vidio je cestu te da je nekolicina automobila sigurno prošla pokraj crnog automobila.

Čovjek s željeznom maskom bakrorez MISTERIJ Life Čovjek iza željezne maske: Pigmejac, sluga ili brat kralja

U 19 i 46 policajci su stigli na mjesto nesreće. Policajci nigdje nisu mogli pronaći djevojku. Bili su sigurni da je riječ je o 21-godišnjoj studentici Mauri Murray sa sveučilišta Massachusetts koja je nedavno nestala. Do današnjeg dana, njezin nestanak ostao je neriješen.

Na prvi pogled, nestanak Maure Murray može biti ili otmica ili pak nasilna ili slučajna smrt. Bilo je mračno i hladno, usred snježne oluje i bila je usred teritorija kojeg ne poznaje. Svašta se moglo dogoditi, ne nužno ružnoga.

Međutim, kada je policija istražila malo dublje, činilo se kao da postoji neka pozadina priče koja upućuje na nešto mračno i planirano.

Posljednja osoba koja je Mauru Murray vidjela živu i zdravu, osim vozača busa, bio je njezin otac Fred. Osmog veljače su zajedno večerali i, kaže Fred, sve je bilo posve normalno. Kasnije on je kćeri posudio svoj automobil, kako bi se mogla odvesti do fakulteta na tulum.

Na putu doma sa tuluma oko dva i trideset automobilom se zabila u ogradu. Nije fizički nastradala, a tata ju je uvjerio kako ne treba biti pod stresom jer će osiguranje platiti štetu ako sljedeći dan pokupi prave formulare u gradu. Osim što je bila malo potresena, Fred kaže da je te večeri bila sasvim u redu.

No ujutro je sve bilo drugačije.

Nastava je otkazana radi snježne mećave koja je zamela pola cesta. Prema njezinim mailovima, Murray je kontaktirala profesore i mentora te rekla da uzima tjedan slobodno radi smrti u obitelji. Članovi obitelji kažu kako nitko u obitelji nije preminuo.

Christine Collins Filmska priča Life Na silu joj doveli nepoznatog dječaka umjesto nestalog sina

Nakon što je napisala mail svojim profesorima otišla je do bankomata te digla 280 dolara. Onda se odvezla u dućan s alkoholom te kupila alkohola u vrijednosti 40 dolara Baileysa, Kahlue, Votke i drugih pića. Pokupila je i papire koje je trebala radi osiguranja i očevog automobila.

U četiri sata i 37 minuta, nazvala je vlastitu govornu poštu. Nakon toga se, čini se, spakirala i otišla.

Malo se zna što je radila nekoliko sati između odlaska u dućan s alkoholom i nesreće satima kasnije. Kada je policija pretražila njezin napušteni automobil pronašli su isprintanu kartu puta do kompleksa u Burlingtonu u Vermontu.

Popis poziva pokazuje kako je nazvala jednog od vlasnika apartmana, koji su bili oglašeni za iznajmljivanje. S obzirom na karte i lokaciju automobila, policija vjeruje kako je Murray išla u Burlington, iako nikome nikada nije spomenula tu destinaciju.

Dan nakon što je pronađen automobil, policija je Mauru Murray proglasila nestalom osobom. Nakon što su pretražili njezinu sobu u domu shvatili su kako je pobrala sve stvari i soba je bila očišćena. Na jednoj od kutija sa stvarima bilo je pismo upućeno dečku u kojem mu pojašnjava sve probleme u vezi.

U autu su, uz kartu, našli i alkohol. Crno se vino prolilo po stražnjem sjedalu, a na prednjem, koje je smrdjelo po alkoholu, bila je boca Coca cole. Većina njezinih stvari iz sobe bila je u automobilu, ali nije bilo njezinih kartica i telefona. Niti kartice niti telefon više nikada nisu korišteni.

Tijekom godina, nekoliko je ljudi tvrdilo kako su vidjeli Murray. Jedni su rekli da su je susreli kako planinari blizu Burlingtona, ili su po šumi pronašli stvari za koje vjeruju da pripadaju Murray blizu mjesta gdje je slupala automobil.

Barry Sherman Slučaj Sherman Life Ubojica ih je gledao dok su polako umirali u mukama

Godine 2012. nekoliko je kriptičnih videa osvanulo na YouTubeu o njezinom nestanku. Policija je nakon toga javno rekla kako nema potvrđenih "viđenja" Maure Murray otkad je nestala.

Nekoliko mjeseci nakon nestanka, radnik u Haverhillu, blizu mjesta gdje je pronađen automobil, rekao je kako je vidio ženu istog opisa i tjelesnih karakteristika kako džogira, iako mu je Maura Murray pala na pamet tek kad je pogledao vijesti.

Policijski su psi tri dana pretraživali široko područje oko automobila, no nisu saznali ništa, a i obitelj je uvjerena kako je Maura mrtva. I 14 godina kasnije čini se kao da je Murray zaista samo - ishlapila.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 21:04 07.Siječanj 2019.

    živi pod drugim imenom