Life
4721 prikaza

Nestalu milijunašicu pronašli kao beskućnicu

Nestala milijunašica
screenshot/youtube
Ima diplomu s Cambridgea, govori četiri strana jezika, zavoljela Milano zbog divnih ljudi

Zvuči poput klišeiziranog scenarija za kakav hollywoodski film. Britanska milijunašica, praktično princeza jer potječe iz detroizirane iranske kraljevske dinastije, godinu i pol živjela je kao beskućnica po ulicama Milana nakon što je pretrpjela amneziju. Posljednji put 50-godišnju Arianu Lak vidjeli su još u siječnju 2016. u jednom luksuznom hotelu, te joj se otada naglo izgubio svaki trag.

Očajna obitelj nakon nekog vremena unajmila je bivšeg detektiva iz Albanije, koji ju je nakon mjeseci potrage pronašao "u zbunjenom stanju" kod gradske katedrale na Trgu Cesare Beccaria. Spavala je na podu pored rešetke iz koje je puhao zagrijani zrak iz milanske podzemne željeznice. "Padala je žestoka kiša, a ona je bila uplašena i vrlo uzbuđena. No, reagirala je na poziv po imenu", kazao je jedan od istražitelja za The Times. Problem s "princezom Lak" bio je i u tome što ona inače pati od shizofrenije.

Ajatolah Homeini Veliki ajatolah Top News Milijuni su ga dočekali kad se vratio, a onda im je sve zabranio

Međutim, čim je vidjela da joj se približavaju ljudi u policijski uniformama, smirila se i pošla s njima u policijsku stanicu. Riječ je inače o visokoobrazovanoj ženi koja je svoju akademsku titulu izborila na Sveučilištu Cambridge. Istražitelj joj je u trag ušao nakon što je shvatio da bi mogla biti riječ o osobi koju traži kad su mu u izvjesnom frizerskom salonu, pogledavši fotografiju koju im je pokazao, rekli da bi mogla biti riječ o ženi koja im povremeno navraća, a koja zna biti jako prljava. Arianu Lak pronašao je malo potom.

Putovnica  iranske "princeze" Ariane Lak | Author: Facebook Facebook
Rekla mu je da pati od amnezije, da ju je netko nekad napao i da otada živi od ljubaznosti stranaca. "Ne mogu objasniti... možda sam hodala, netko me je napao i orobio. Pala sam na tlo i udarila glavom", govorila mu je. "Ja sam zaljubljena u Milano. Stanovnici, prolaznici i volonteri nudili su mi pomoć, ali ja sam je odbijala. Nudili su mi hranu, a ja sam odbijala... Kopala sam po kontejnerima za smeće, tražila nešto za jesti, čekala bih kod hotela i restorana za pronaći nešto za jelo."

Ova žena inače govori četiri strana jezika, u svoje vrijeme radila je u industriji produkcije filmova i dugo je pokušavala dokazati da je direktna potomkinja kraljevske obitelji Qajar iz Irana koja je za svog posljednjeg vladara imala Ahmada Shaha Qajara od 1909. do 1923., službeno do 1925. godine kad ga je opozvao Reza Shah Pahlavi.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.