Life
10632 prikaza

Nestao bez traga, sumnjaju u otmicu NLO-a?

Nestanak brazilskog studenta
Facebook
U njegovoj su sobi pronađene šifrirane knjige, bizarni simboli, slike ...

Student psihologije, entuzijast u lovu na izvanzemaljce i svakako neobičan momak, student iz brazliskog grada Acre izazvao je pravu pomutnju na internetu nakon što je netragom nestao.

Bruno Borges (25) nestao je iz svog doma u ponedjeljak 9. travnja dok je radio na onom što je nazvao "tajnim projektom". Njegov je nestanak polučio veliko zanimanje nakon što je bizaran video snimljen u njegovoj spavaćoj sobi procurio u javnost, a brojne su spekuacije kako su ga oteli izvanzemljaci.

U sobi je pronađen i kip Giordana Bruna, talijanskog filozofa čiji je rad Bruno Borges htio završiti, a koji je bio jedan od prvih koji je sumnjao u postojanje života izvan Zemlje.

Njegova soba je prekrivena čudnim, okultnim simbolima povezanim sa sotonizmom i iluminati znakovljem. Osim toga, na zidu je pronađen i jeziv samoportret Borgesa sa izvanzemaljcem. 

Borgesova rodbina kaže kako ih je neprestano ispitivao da financiraju njegov projekt, no odbio im je reći o čemu se točno radi ili im otkriti detalje, govoreći samo kako piše "seriju knjiga koje će promijeniti čovječanstvo na dobar način". Uvezani rukopisi, svaki označen s rimskim brojevima, također su pronađeni u njegovoj sobi.

Pisani su kodiranim jezikom te su puni neobičnih simbola koji se mogu pronaći po cijeloj sobi, a trenutno na njihovom dešifriranju radi brazilski stručnjak za računala. U jednom od odgonetnutih odlomaka stoji:

"Lako je prihvatiti ono što su nas učili tijekom cijelog djetinjstva, a pogrešno je. Teško je, kao odrastao čovjek, razumjeti da su nas pogrešno učili te da je istina ono u što ste sumnjali kao dijete. Drugim riječima, ako se želite uklopiti u sustav, vaše ponašanje je određeno te vas stavlja u milost vjerovanja koja su već osigurana kroz razne dogme i rituale, s masama."

Borgesa je posljednji put vidjela njegova obitelj kad su se sreli na ručku prošlog mjeseca, nakon čega su roditelji otišli na dulji put. Kad su vratili, otkrili su kako je iz svog doma uklonio pokućstvo te nakrcao zidove simbolima, riječima i slikama. 

Njegova je starija sestra Gabriella otkrila kako je cijelo vrijeme odsutstva roditelja držaoa sobu zaključanom.

- Rekao je kako radi na svom projektu, a ja sam ga kao sestra nastavila ispitivati. Umirio me s riječima da će mi za dva tjedna objasniti o čemu se radi. Nije mi to bilo u redu, ali je on punoljetan i mislila sam kako trebam poštivati njegovu privatnost. Smetalo me je, no što sam mogla - razbiti vrata? - izjavila je nakon bratova nestanka.

Njegova je majka Denise priznala kako je njen sin bio okupiran idejama postojanja izvanzemaljskog života.

- Jedino što mi je rekao je da piše 14 knjiga koje će promijeniti čovječanstvo, a htio ih je patentirati jer je vjerovao kako je stvorio novu teoriju. Tražio me za pomoć i rekla sam mu da ću ih pročitati - rekla je majka nestalog studenta.

Policija kaže kako "razmatra sve mogućnosti" oko njegovog nestanka.

Pogledajte video:

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.