Life
6127 prikaza

Nevinost u Bosni: Po treći himen kod doktora gratis!

Ginekološki pregled
Thinkstock
Zahvat koji vraća djevičanstvo toliko je popularan da liječnici na njega daju "akcije"

"Himenoplastika" vrlo je popularna na Balkanu, a na "povratak" izgubljene nevinost osobito je tražen zahtjev u Bosni i Hercegovini. Himenoplastika, odnosno zašivavanje himena kako bi se fizički povratilo djevičanstvo, najčešće se obavlja u privatnim centrima po cijeni od 700 do 1000 eura. Sam zahvat traje maksimalno 40 minuta.

Liječnici otkrivaju kako nema pravila u tipu žena koje traže ovaj zahvat, ponekad je riječ o tinejdžericama, ali često i o zrelim ženama. Nakon operacije se mora stupiti u seksualni odnos u rok od dva do četiri tjedna jer ako se taj period produži ožiljak ojača što kasnije otežava ili u potpunosti onemogućava penetraciju. 

Seks i laži u patrijarhalnom društvu

Na zašivanje himena najčešće se odlučuju jer smatraju da su nevinost izgubile s krivim čovjekom, žele ostaviti dojam da kao djevice ulaze u brak ili čak žele iznenaditi svog partnera za rođendan ili godišnjicu, ako on ima fetiš na takve stvari.

Kod povratka u djevičanstvo zbog braka, najčešći je razlog emocionalno stanje žene te očekivanje društva i tradicionalni stav njenog budućeg muža, kojem laže kako je nevina. 

Par u krevetu | Author: Thinkstock Thinkstock

No, što je s onima koje dolaze više puta?

Odabir krivog partnera, ali i ulazak u sferu laži svakako je temelj ovakve prakse, no liječnici ne ulaze u osudu pacijenata te im jamče potpunu diskreciju. Koliko god bizarno zvučalo, za neke žene mogućnost takvog zahvata u modernom svijetu je bogom dana.

Ne treba izuzeti niti ideju "prodaje djevičanstva", modernog oblika prostitucije najčešće klijentima s Bliskog istoka. Seks s djevicom je nešto što u toj industriji može postići veliku cijenu, znatno veću nego li je cijena samog zahvata. Primjerice, cijena seksa s djevicom u Dubaiju kreće se oko 8000 eura.

 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Casper
    Casper 12:01 20.Ožujak 2017.

    "Akcija" za Arape od domačih štraca... Kako nanovo unovčiti koku!