Life
852 prikaza

Nevjerojatne lažne fotografije koje su postale viralni hit u 2015.

Fotografiranje
Thinkstock
Jeste li i vi povjerovali da su ove fotografije prave?

Jedan medvjed, dva stativa i četiri muškarca koji bježe kako bi se spasili od medvjeda koji trči za njima. Ova je fotografija postala veliki hit na društvenim mrežama, ali brzo je otkriveno kako se radi o montaži. Fotka je nastala prije četiri godine u Kaliforniji, a medvjed je naknadno dodan u Photoshopu.

Žena pokušava spasiti mađioničarku od davljenja? I ne baš. Zapravo, u pitanju je događaj iz 40-ih godina prošlog stolljeća u New Orleansa za vrijeme izvođenja burleske. Evangeline, 'devojka iz školjke' (koja drži sjekiru) bila je toliko bijesna što ju je zasjenila kolegica Divena the Aqua Tease (podvodna striptizeta), pa je dotrčala na pozornicu i razbila akvarij. Voda je preplavila klub u ulici Bourbon, a Evangeline je uhićena. Narednog dana platila je novčanu kaznu od 10 dolara, a incident je protumačen kao marketinški trik.

Ovo nije Marie Curie. U pitanju je glumica Susan Marie Frontczak, koja je glumila slavnu znanstvenicu u kazališnoj predstavi. No, unatoč tomu, ova fotografija se kao službena fotografija Marie Curie  našla se na poštanskim markama država Togoa, Malija i Zambije.

Ovo se proširilo po internetu kao fotografija iz Indije iz svemira za vrijeme festivala Diwalija, festivala svjetla. Međutim, ovo nije fotka festivala, već je dobivena preklapanjem i obradom velikog broja fotografija na kojima je prikazan rast populacije u Indiji.

Turist plave kose, koji stoji u redu čekajući da se rukuje s Ronaldom Reaganom 80-ih godina je Vladimir Putin... S tim je objašnjanjem ova fotografija izronila na internetu i pokrenula lavinu teorija zavjera. Ruske vlasti su demantirale da je Putin na fotografiji, a on je u to vrijeme bio agent KGB-a, piše Guardian

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.