Life
21671 prikaza

Novi dokazi: Hitler je sam 'uništio' nuklearnu bombu

Replika Haigerloch nuklearnog reaktora
Wikimedia Commons
Kocke su poslane na različite adrese diljem SAD, a oni koji su ih primili svjesni su njihove vrijednosti

Tog se dana Timothy Koeth jako iznenadio, stigla mu je pošiljka koju nije očekivao. Bilo je to prije šest godina, 2013. godine, a u neočekivanom paketu stigla mu je kocka uranija iz 40-ih godina prošlog stoljeća, koja je navodno bila korištena u propalim nacističkim planovima izgradnje nuklearnog reaktora. 

Pošiljka je ovom profesoru stigla s porukom. "Iz Njemačke, iz nuklearnog reaktora kojeg je Hitler pokušao izgraditi. Poklon Niningera". 

Bio je jako iznenađen ali i oduševljen. 

"Odmah sam znao o čemu je riječ", rekao je o toj tamnoj koci. Bio je on kolekcionar takvih nuklearnih uspomena i jako je dobro znao o čemu je riječ. No najprije je trebao potvrditi njezinu autentičnost. Tijekom istraživanja u kojem mu je pomagala i Miriam Hiebert, otkrili su da su Nijemci napravili nuklearni reaktor tijekom rata, no konkurencija između odvojenih istraživačkih timova koji su radili na tom nuklearnom pokušaju ometalo je uspjeh projekta, piše ATI. 

Nacistička knjiga OTKRIĆE Life Tajna Hitlerova knjiga: Planirao je holokaust u SAD-u

U završnim fazama 2. svjetskog rata nacistički znanstvenici su pokušali izgraditi nuklearni reaktor, B-VII, u Berlinu, no projekt su kasnije preselili u manji gradić Haigerloch. Čak 664 kocke uranija, svaka po pet centimetra sa svih strana, poput one koju je dobio Koeth, bile su povezane kao luster. Kocke urana smještene su u jezgru reaktora B-VIII i bile su okružene grafitnom ljuskom obloženom metalom. Sama je ljuska bila smještena unutar betoniranog spremnika za vodu.

Ako bi taj reaktor luster visio u  vodi, ona bi djelovala kao regulator za nuklearnu reakciju. No, projekt je stao zbog nedostatka urana za reaktor. Među znanstvenicima koji su radili na tom reaktoru bio je i Werner Heisenberg, teoretički fizičar. Savezničke snage su ga zarobile 1945. godine, dok je ono što je bilo izgrađeno od nuklearnog reaktora, razmontirano na kraju rata. 

A tih 664 kocaka poslano je na nepoznate lokacije u SAD-u.

U dokumentaciji su pronađeni podaci o drugih 400 kocki koje postoje, no koje su u rukama druge njemačke istraživačke grupe. Zaključili su da ako bi te različite grupe spojile snage imali dovoljno uranija za reaktor. Tih 400 koci, pretpostavlja se, završilo je na crnom tržištu nakon rata, a podaci o njihovim lokacijama nestali su s vremenom. Upravo tu leži najveći dokaz da je Hitler dopustio previše slobode vlastitim znanstvenicima i tako je sam, gotovo vlastoručno, uništio vlastiti program razvoja nuklearne bombe.

Adolf Hitler Šokantno otkriće Life Hitler je imao bombe s kojima je htio spržiti svijet

Onaj Nininger iz poruke je Robert Nininger, stručnjak koji je bio uključen u projekt Manhattan koji je razvio prvu atomsku bombu za SAD. Po riječima njegove udovice, znanstvenik je nekoć posjedovao komad uranija no dao ga je prijatelju. 

"I dalje ne znamo koliko ih je završilo u Marylandu 70 godine nakon dolaska savezničkih snaga u Njemačkoj", naglašava Heibert.

Do sada su istraživači lociralo 10 ostalih kocki, jedna od njih nalazi se na Sveučilištu Harvard, a još jedna je u Smithsonian Institution u Washingtonu. 

"Nadamo se da ćemo moći razgovarati s ljudima koji su došli u kontakt s ovim kockama", rekao je Hiebert, i pozivao druge koji možda imaju neke informacije o tim kockama da im se jave. 

Koeth planira svoju kocku posuditi muzeju, a on i njegovi partneri nastavit će potragu za ostatkom tih izgubljenih kocki uranija. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Semtianna
    Semtianna 01:55 11.Svibanj 2019.

    Želiš pronaći ženu za jednu noć? Dobrodošli na > > > www.3xDate.top

  • listovača 15:24 08.Svibanj 2019.

    Eto došao je na redi Hitić.Nakon rehabilitacije ustaštva u RH sada je na redu isti postupak i za nacizam.Zapravo je to logični slijed događaja.