Life
33605 prikaza

Nutricionisti ovo ne jedu: Deblja i izaziva bolesti

Zdrav doručak
Thinkstock
Ako pazite na kilograme i zdravlje ove namirnice morate izbaciti iz svog jelovnika

Svima je poznato da su prehrambeni proizvodi prepuni umjetnih zaslađivača, raznih pojačivača okusa i sastojaka pomoću kojih se čuva kvaliteta proizvoda na duže vrijeme, ali nisu svi toliko opasni za zdravlje.

Međutim, ako pazite na kilograme i zdravlje, ovih šest namirnica ne bi smjeli konzumirati, a to su ujedno i namirnice koje nutricionisti nikada ne bi pojeli.

1. Voćni jogurti s oznakom ”light”

Većina proizvoda iz ove kategorije sadrži velike količine umjetnih zaslađivača i aroma, koji najčešće imaju dvije trećine manje proteina nego obični jogurti. Dakle, tih nekoliko kalorija koje ćete uštedjeti kroz voćni jogurt ne čine vam nikakvu uslugu, već nanose štetu vašem zdravlju. Zdravija opcija je grčki jogurt.

2. Sir za sendvič u listićima

Tijekom prerade ovog proizvoda koristi se gomila supstanci i aditiva, a njihov okus zapravo podsjeća na gumu. Punomasni sirevi su puno bolja opcija, jer se tehnološki puno manje prerađuju, pa samim tim sadrže manje aditiva. Također, okus im je puno bolji, pa ćete pojesti manje, ali osjećaj zadovoljstva i sitosti će biti puno veći.

3. Preljevi za salatu

Ovi proizvodi su prava riznica aditiva! Ako već želite zdravu salatu od svježeg povrća, odvojite još nekoliko minuta i sami napravite preljev - pomiješajte malo maslinovog ulja, octa, dodajte začine po želji i uživajte u zdravom obroku!

4. Zaslađeni napitci

Voćni sokovi i ledeni čaj imaju vrlo visoku kalorijsku vrijednost i jedan su od najvećih neprijatelja vašeg zdravlja i kilaže. Osim toga, ona samo stvaraju potrebu za dodatnim konzumiranjem i zato je najbolje da ih zamijenite vodom, limunadom ili čajem.

5. Mliječni dodaci za kavu

Iako u njima uživate, znajte da su prepune najgore vrste masnoća - trans-masti. Ako ne volite čistu crnu kavu, radije dodajte obično mlijeko, a na dodatke zauvijek zaboravite.

6. Suhomesnati proizvodi

Ogromne količine soli, nitrata i konzervansa nalaze se u vašoj omiljenoj mesnoj prerađevini, a mnogi od njih mogu biti i kancerogeni, zato ih izbjegavajte u širokom luku!

(Kurir/Stil)

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.