Life
19442 prikaza

Opasna šefica narko kartela: Ubila je 150 ljudi, a izdao ju dečko

La China
Facebook
Pretpostavlja se da La China stoji iza 150 ubojstava u posljednjih deset godina

Jedna od najopasnijih žena na svijetu, plaćena ubojica, šefica bande od 300 ljudi koji godinama odrađuju poslove za meksički narko kartel Melissa Margarita Calderon Ojeda, poznata kao “La China” nedavno je uhićena i to tek nakon što ju je izdao dečko, koji se nagodio s vlastima da će mu kazna biti smanjena u zamjenu za informacije o La Chini.

La China | Author: Facebook Facebook

Pretpostavlja se da La China stoji iza 150 ubojstava u posljednjih deset godina u Meksiku. Meksičke vlasti su objavile da je uhićena 19. rujna bez ispaljenog metka nakon što je policija dobila podatke o tome gdje se skriva.

Policija ju je pratila i uhitila na aerodromu Los Kabos na sjeveru Meksika, a sve je informacije o njezinom kretanju također dao dečko Hector Pedro Camarena Gomez, kojeg su zvali “El Chino”. Navodno je policiju odveo do masovne grobnice s tijelima njezinih žrtava.

La China je u kriminalni milje ušla 2005. godine kada je započela njezina ljubavna veza s članom narko kartela Damaso.

Na vrh kriminalne organizacije popela se doslovno gazeći preko leševa, piše Yahoo News, i uskoro je počela zapovjedati jednim odjelom kartela Damaso. Policija je izjavi za medije objavila kako je malo žena uspjelo otići do vrha narkokartela poput nje, ali je isto tako malo koja žena pokazala toliku okrutnost.

Optužena je da je osobno počinila devet ubojstava, a u lipnju ove godine napustila je kartel Damaso jer je stari šef pušten iz zatvora i trebao se vratiti na svoje mjesto.

Stvorila je vlastitu organizaciju koja se bavila plaćenim ubojstvima i brzo se sukobila s konkurentskom bandom nakon čega je izbio niz sukoba i val nasilja.

Zbog sve češćih i većih sukoba bila je prisiljena često mijenjati skrovišta, automobile i papire, a za sobom je ostavljala gomilu leševa iz konkurentskih bandi.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.