Life
14517 prikaza

Otkrili zašto Kimova žena nije tako dugo bila u javnosti

Kim Jong-un
REUTERS
Dok se o Kim Jong-unu znaju brojne pikanterije, njegova je žena pravi misterij, a nije se znalo zašto je mjesecima nije bilo u javnosti

Supruga ludog vođe Sjeverne Koreje, Ri Sol-Ju, iz javnosti je nestala prošle godine, bez ikakvih objašnjenja i objava. Misteriozni nestanak zbunio je, kako Sjevernokorejce, tako i zapadne medije, a čini se kako je sada misterij riješen.

Naime, prema pisanju južnokorejskih medija, ona je rodila treće dijete Kim Jong-Una u veljači, a iz javnosti se povukla zbog trudnoće i posvećivanja majčinstvu.

Ovo im je treće dijete

Pretpostavlja se da par ima dvoje djece - jedno rođeno 2010. i jedno rođeno 2012., što se poklapa s njenim dugotrajnim nestankom iz javnosti. U to vrijeme je u Sjevernoj Koreji u posjeti bio košarkaški idol Kim Jong-una Dennis Rodman, koji je po povratku u SAD izjavio britanskom Sunu kako je vođa dobio kćer, zdravu nasljednicu. Spol trećeg djeteta i drugi detalji još su nepoznati, a velike su šanse da će tako i ostati.

Ona pleše kako on svira

O Ri Sol-Ju se zna vrlo malo toga, odnosno zna se samo koliko Kim Jong Un dopušta. Drugarica Ri Sol-ju navodno je rođena u razdoblju između 1985. i 1989., mada nitko ne zna točno reći, a navodi se kako joj to nije niti pravo ime već pseudonim.  Njena obitelj dio je sjevernokorejske političke elite, a brojni izvori tvrde kako je ona cijeli život odgajana da mu bude supruga, kao i uostalom brojne djevojke koje su bile primjerene dobi, danas-sutra za vjenčanje s Kimom.

Kim Jong un i njegova žena | Author: Reuters Reuters
Otac mu je ugovorio brak

Završila je srednju školu u Pjongjangu te je studirala glazbu u Kini, što nije ništa neobično budući da je poznato kako je Kim velik obožavatelj plesa i pjesme, a u ženama vidi nekog "čija je dužnost zabavljati ga". Navodno je neko vrijeme bila dijelom orkestra Unhasu te je imala nekoliko javnih nastupa. Sjevernokorejske vlasti i policija proveli su stroge mjere uništenja svih materijala koji prikazuju Ri So-ju u toj fazi života, jer sada više nije primjerena činjenica da je pjevala drugima. Osim toga, ona je bila i aktivna navijačica te se natjecala na Azijskom atletskom prvenstvu koje se održalo u Južnoj Koreji. 

Kim Jong Un Droga i oružje Top News Od čega živi Kim Jong-un i koliko ima novca?

Do njihovog upoznavanja i braka nije došlo jer je Ri Kimu "zapela za oko", već zato što je njegov otac, predosjećajući da je lošeg zdravstvenog stanja prije moždanog udara, dogovorio njegov brak 2008., a on se i ostvario 2009., pisao je BBC. 

Dok je žena doma, on održava orgije

U Sjevernoj Koreji navodno postoji tzv. Peta divizija, harem od oko 2000 žena kojima je zadatak da zabavljaju partijske funkcionare i da s njima spavaju nakon toga. Takva praksa postoji još od Kim-Il-Sunga, koji je svoju ulogu 'oca nacije' shvatio vrlo doslovno. Navodno je i sam Kim-Il Sung koristio usluge plesačica-prostitutki i začeo s njima velik broj izvanbračne djece, a nastavio ju je Kim Jong-un.  Orgije se navodno organiziraju i s djevojčicama djevicama od kojih su neke stare tek 13 godina.

Po djevojke u škole dolaze vojnici koji ih odvode i upozoravaju da ništa ne smiju reći obitelji jer će ih smaknuti. Kad ih odvedu, djevojke vode liječnicima koji utvrđuju jesu li djevice. Ako jesu, tinejdžerice će postati dio tzv. "jedinice za zadovoljstvo". Tamo će dobiti titulu "zabavljačice za odrasle" koja stoji na raspolaganju državnoj i vojnoj eliti. Djevojke traže državni agenti, koji u školama nalaze  "visoke i lijepe" mlade žene koje želi "trenirati" u hotelu u Pyongyangu. 

Kim Jong-un | Author: REUTERS REUTERS
Poligon za trening discipline

I dok se ponekad pojavljuje na raznim društvenim marševima i manifestacijama sa svojim suprugom, zabilježeni su dugi periodi - od čak godinu do dvije, kad se Ri Sol-ju uopće nije moglo vidjeti. Spekuliralo se tada da ju je Kim možda dao ubiti, no manje drastične ideje kažu kako joj Kim zabranjuje izlaske kao "trening discipline".

Trpi luđaka

Njegovo ludilo ide toliko daleko da se u opsesiji likom svog djeda i utemeljitelja države Kim-il Sunga, da je navodno obavio velik broj plastičnih operacija kako bi mu što više sličio.

Osim toga, anonimni je izvor iz sjevernokorejske vlade izjavio kako je Kim tražio da se njegovoj ženi ranije inducira porod zbog posve uvrnutog razloga, kako bi se dijete rodilo krajem 2012., kad se obilježava 100 obljetnica rođenja Kim il Sunga - bez obzira na zdravstvene rizike za majku i dijete. Dijete se navodno zove Ju-ae, a kako se zove treće dijete i je li porod opet induciran, do danas je nepoznato.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.