Life
4792 prikaza

Ottavia i Ariane - žene kojima će Bourdain najviše faliti

Anthony Bourdain
Press Association/PIXSELL
Za chefom tuguju kolege poput Christiane Amanpour, no njegova je najveća obožavateljica bila kći

Medijska kuća CNN prva je objavila vijest da je proslavljeni chef i televizijska ličnost, te autor mnogih knjiga Anthony Bourdain preminuo nakon što je počinio samoubojstvo, neki mediji kažu vješanjem.

Sa njime se oprostila i CNN-ova novinarka Christiane Amanpour koja je Bourdaina nazvala "članom obitelji i uzorom".

Bourdain, koji je za 17 dana trebao proslaviti 62. rođendan, bio je u Strasbourgu u Francuskoj, gdje je snimao novu epizodu svog nagrađivane putopisne emisije "Parts Unknown". U hotelskoj ga je sobi pronašao bliski prijatelj i kolega Eric Ripert.

Bourdain je u vezi s talijanskom glumicom i aktivistkinjom Asiom Argento, a iza iz braka s Ottaviom Busiom ima kći Ariane. Busia je također Talijanka, iz regije Lombardije. U SAD je došla 2002. godine kada je počela surađivati s Ripertom koji je odmah mislio da bi ona i Bourdain bili dobar par.

Prvi je spoj bio 2007. godine u baru posvećenom cigarama. Bourdain se ubrzo zaljubio i oženili su se nakon nekoliko tjedana, a krajem je godine rođena i Ariane.

"Mislim da sam, iako sam uvijek htio dijete iz svih onih razloga iz kojih ljudi žele djecu, tek sa 50 godina postigao neki mir i shvatio da se mogu uhvatiti u koštac s tom ulogom. Ne samo da jako želim dijete već se u ovom trenutku u životu, napokon, mogu posvetiti djetetu te imam financijskih mogućnosti sa se njime i bavim", rekao je Bourdain u intervjuu za TheTakeOut.

Brak je trajao devet godina, a osim obitelji i ugostitleljskog biznisa vezala ih je i ljubav prema brazilskom jiujitsuu u kojem chef ima plavi pojas. No, posao ga je držao podalje od Busie i kćeri čak 250 dana godišnje, piše GoodHousekeeping, što je nagrizalo njihov odnos. Odlučili su se rastati 2016. godine.

"Što se braka tiče, jasno da nije idealno no nitko nije povrijeđen, nitko nije ljut ili žrtva, i to je dobro", rekao je za People. Nakon razvoda ostao je dobar prijatelj s bivšom suprugom te su zajedno odgajali Ariane.

 

#teamwork

Objavu dijeli ottavia busia-bourdain (@ottaviabourdain)

Danas 11-godišnja kći je njegovo prvo i jedino dijete, a danas živi s majkom u New Yorku. Oba su roditelja vrlo rijetko dijelila fotografije djevojčice na društvenim mrežama. No, nakon njezinog rođenja bila je nekolicina intervjua gdje je Bourdain spominjao Ariane i roditeljstvo. Za nju je napisao i kuharicu "Appetites" 2016. godine.

"Moja jedina dužnost kao roditelja i oca, posebno odgajajući malu djevojčicu koja će odrasti u mladu ženu jest da nikada ne gleda u muškarce kako bi pronašla potvrdu ili osjećaj samopoštovanja", rekao je Bourdain, sin producenta klasične glazbe Pierre Bourdaina, te Gladys Bourdain, urednice u New York Timesu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.