Life
5834 prikaza

Ovako je Macron dugo grlio i tješio Modrića

Luka Modrić proglašen najboljim igračem SP-a 2018.
1/5
Igor Kralj/PIXSELL
Predsjednik je veliki navijač, veliki patriot i duboko je suosjećao s velikim sportašem i hrvatskim patriotom

Na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji on je primio najprestižnije priznanje koje jedan nogometaš može dobiti, a opet, njemu je nakon tog finala bilo možda i najteže kao kapetanu. Luka Modrić poslije, dok je davao izjavu za HRT, nije izdržao, potekle su mu suze, koliko god je bio i ponosan i svjestan da će, dok je nogometa i civilizacije, u povijesti ostati upisano da je 2018. nogometna reprezentacija Hrvatske igrala u finalu protiv Francuske.

I to nakon onakvog puta kroz turnir, upisavši i u tom dijelu niz povijesnih rariteta. A onda je došao trenutak da tom nogometašu, laureatu i poraženom, dodijele trofej najboljeg nogometaša. Teško je bilo Modriću. Prvo mu je i čestitao i tješio ga u ime FIFA-e Gianni Infantino. Pa je Modriću čestitao i predao mu trofej Vladimir Putin. Dok je Modrić već bio kod Emmanuela Macrona, možda je to bio i PR-potez, a možda je bilo iskreno, Putin je duboko uzdahnuo, sigurno svjestan kakvu buru emocija najbolji nogometaš svijeta zadržava u sebi.

Luka Modrić proglašen najboljim igračem SP-a 2018. | Author: Igor Kralj/PIXSELL Igor Kralj/PIXSELL

Potom je došao red na francuskog predsjednika. Koliko je taj čovjek srčani nogometni fan zorno se vidjelo tijekom utakmice kada je srčano slavio svaki pogodak Francuske, hvatao se za glavu kad bi nešto zeznuli. Modrić je došao do Macrona, a predsjednik ga je zagrlio, nešto mu je relativno dugo govorio na uho, tapšao ga po leđima. Bio je to potez čovjeka savršeno svjesnog da, koliko god on obožava i nogomet i koliko on voli svoju domovinu, da isto toliko svoju domovinu voli i onaj drugi, a nogomet najmanje jednako kao on.

Pa je Macron Modriću još nešto govorio licem u lice, i dalje ga tapšući po leđima. I opet mu se prignuo, opet ga je lagano zagrlio. Na trenutak se činilo kao da ga francuski predsjednik jedva pušta, svjestan da ne može utješiti tog velikog nogometaša o kojem će se još dugo pisati i pričati onako kako je to nekoć bio slučaj s Maradonom, Peleom, najboljima od najboljih.

Modrić je potom došao do predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i njenog "medvjeđeg zagrljaja" kako su to opisivali strani mediji. Kako je su izgledali ti trenuci nabijeni emocijama na sve strane, pogledajte u kratkoj snimci.

Čestitkama nakon finala pridružilo se i Vijeće Europe, organizacije 47 članica sa Starog kontinenta. "Vijeće Europe u Strasbourgu čestita zemlji koja joj je domaćin, Francuskoj, na osvajanju Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji 2018., a također i Hrvatskoj, na zasluženom drugom mjestu", stoji u čestitki.

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.