Life
4237 prikaza

Ovi seksi plesni pokreti zabranjeni su u Koreji!

Seksi plesni koraci
screenshot/youtube
Zavodljivo otvaranje nogu, izbacivanje stražnjice ili grudi? Neće to proći u Koreji

Kim Jong Un veliki je ljubitelj cenzure. U Sjevernoj Koreji je zabranio Facebook, Twitter, ali i još neke društvene mreže, potom brojen medije, a sada je otišao korak dalje i zabranio piercing, te zapadnjačku garderobu, prije svega – traper!

Iako je riječ o nacionalnoj kampanji, ova se zabrana prije svega odnosti na građane koji žive u sjevernijim djelovima Koreje, Hamgiongu i Jangangu.

Naime, ta pokrajine graniče s Kinom, zbog čega se veliki vođa boji kako će tamošnje stanovništvo biti izloženo utjecajima vanjskog svijeta, pa time i zapadne mode. 

Utjecaj zapadne mode je doduše sve popularniji u cijeloj državi i sve je više mladih koji se odijevaju kao da su došli iz neke zapadne zemlje, a brojna mlađa populacija praktički je opsjednuta zapadnom kulturom.

Kim Jong-un je nedugo nakon dolaska na vlast, 2013. godine, sastavio popis od 28 frizura koje država dopušta. Riječ je o 10 frizura za muškarce i 18 za žene. Čuvena Kimova frizura nije na popisu, očito je rezervirana samo za njega.

No, to nije jedina stvar koja je neobična u toj državi gdje se za život u glavnom gradu koji je daleko od elitnoig mora dobiti posebna dozvola. Veliki i prije svega tašti vođa vrlo je osjetljiv na sve i svašta, a svoje prohtjeve pretvara u naloge policiji koja bez problema hapsi po njegovom nahođenju.

Naravno, zabrane se odnose i na glazbenu industriju, a zvijezdama i Sjeverne i Južne Koreje teško je proslaviti se standarnim trikovima kojima se služe pop glazbenici - razodijevanjem i seksi pokretima u spotovima, odnosno na pozornici.

Pogledajte top 10 plesnih pokreta koji su prema tamošnjim vlastima bili previše slobodoumni, pa su i zabranjeni:

 

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.