Life
4820 prikaza

Paranormalno: 5 slučajeva teleportacije uhvaćenih kamerom

Isječak iz videa s navodnim dokazima teleportacije
Martina Japec
Automobil koji se pojavio niotkuda, teleportacija koja sa sobom nosi plava svjetla, ali i ona koja uključuje psa - sve su to navodni slučajevi teleportacije koji se ne mogu objasniti

Iako znantvenici tvrde da postoji teleportacija, to se odnosi samo na onu kvantnu - koja uključuje kretanje sitnih djelića informacija s jednog na drugo mjesto – u trenutku, putem fenomena poznatog kao kvantna isprepletenost. Zaplitanje se događa kad dvije povezane čestice djeluju kao blizanci, čak i kad su razdvojeni. To znači da se informacije u trenu mogu prenijeti od jedne do druge čestice, bez njihovog međusobnog kontakta.

Još 1935., Albert Einstein i neki njegovi kolege otkrili su da bi čestice s nekim povezanim svojstvima prema kvantnoj mehanici, trebale ostati trajno povezane čak i kada se razdvoje na goleme udaljenosti. Ovu neobičnu posljedicu teorije, tzv. kvantnu spregu, slavni je fizičar podrugljivo nazvao 'sablasnim djelovanjem na daljinu' i nije baš previše vjerovao u njezino postojanje. Ipak, švicarski su znanstvenici ipak 2014. uspjeli su teleportirati foton na udaljenost od 25 kilometara. Foton je svjetlosna čestica nevidljiva ljudskom oku. Time su Švicarci oborili svjetski rekord koji su sami postavili prije deset godina. Iznosio je šest kilometara, ali radilo se i o drugačijoj vrsti čestice - protonu.

No, ne postoje znanstvene potvrde za slučajeve tzv. paranormalne teleportacije, pri kojoj se uz pomoć posebnih sposobnosti trenutno prenosi stvar ili živo biće s jednog mjesta na drugo. Ipak, brojni su slučajevi svjedoka takvih incidenata, a neki su navodno uhvaćeni i na kameri.

Pogledajte neobjašnjive i stvarne slučajeve uhvaćene na videu koje se smatra dokazima teleportacija:

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.