Life
21981 prikaza

Pola muškaraca ne zna osnovnu stvar o ženskom tijelu

Žena leži
Thinkstock
Iako stalno gledaju ženska tijela, velik broj muškaraca ne zna ni osnove anatomije - što je poražavajuće

Novo istraživanje organizacije The Eve Apple, koja se bavi istraživanjem raka, otkrilo je da čak polovica muškaraca ne zna točno smjestiti vaginu na slikovitom prikazu tijela.

Studijom je obuhvaćeno 1000 muškaraca, a ona je ukazala i na neka zabrinjavajuća ponašanja i stavove muškaraca prema razgovoru o ginkeološkim pitanjima.

Naime, 24 posto ispitanih muškaraca u dobi od 18 do 44 godine priznalo je kako im je izrazito neugodno govoriti o tim temama, a razlog koji su dali za to je "sram".

Istraživači smatraju kako je po povezano sa stigmom i nedostatkom poznavanja anatomije ženskog tijela, a rezultat je lošeg seksualnog obrazovanja i biologije u školama koja se više koncentira na biljke i životinje, nego na ljude.

Prikaz ženskih genitalija | Author: CDC CDC
No, nisu muškarci jedini koji su ispali neznalice, jer u prošlogodišnjem istraživanju istog instituta čak 44 posto žena nije znalo točno pokazati gdje je vulva ( vanjski organ ženskog spolnog sustava koji se nalazi izvan zdjelice, a uključuje Venerin brežuljak velike  i male stidne usne, klitoris i predvorje rodnice sa žlijezdama i njihovim izvodnim kanalima.

Postoji pet poznatih tipova onog što zovemo ginekološkim rakovima, a uključuju rak jajnika, vrata maternice, vulve, vaginalni rak i rak maternice, piše IFL Science.

- Za velik broj muškaraca, premda gola ženska tijela gledaju stalno na internetu, u stvarnosti je ono tabu, kao i samo zdravlje povezano s tim. Ovdje nije stvar u seksu, već u tome da bi muškarci trebali pomagati svojim partnericama u skrbi i potpoti oko zdravlja - rekla je voditeljica studije, Athena Lamnisos.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.