Life
7160 prikaza

Prije smrti Freddie Mercury izgubio većinu stopala

Freddie Mercury
YouTube screenshot
Uznapredovali stadij AIDS-a uništio mu je tijelo, pa je zbog njega osjećao ogromne bolove

Frontmen kultne grupe Queen, legendarni Freddie Mercury je izgubio većinu jednog svog stopala zbog komplikacija uzrokovanih AIDS-om, otkrio je nekadašnji član benda.

Gitarist Brian May je rekao kako je Freddie, koji je u vrijeme smrti 1991. imao 45 godina, tajio koliko mu je loše jer nije želio da itko zna kako pati.

- Problem je zapravo bio u njegovom stopalu, a nažalost od njega je ostalo vrlo malo - rekao je May medijima.
Otkrio je kako im je jednom prilikom pokazao svoju nogu na večeri.

"Oh, Brian, oprosti ako sam te uzrujao time što sam ti to pokazao", rekao mi je. Ja sam mu odgovorio kako me nije uzrujao, već mi je strašno žao što toliko pati.

Lijek došao prekasno

- Najviše žalim zbog toga što Mercury nije mogao poživjeti dovoljno dugo da bi imao dobrobiti od "čarobnog koktela", antivirusnog lijeka koji je napravljen nekoliko mjeseci nakon njegove smrti, a značajno je produljio život oboljelima.

- Siguran sam da je poživio samo par mjeseci dulje, da bi još uvijek bio s nama - otkriva May.

Pjevač je bio biseksualac koji se HIV-om zarazio kroz nezaštićeni seks, a svoju je bolest obožavateljima otkrio u izjavi koju je dao tek 24 sata prije smrti.

Raspravljanje o bolesti nije nešto što bi Freddie napravio.

- Naravno da smo svi znali da ima AIDS, no mi to naprosto nismo željeli prihvatiti. Mislili smo da će ignoriranjem bolest nestati, no to se nažalost nije dogodilo.

Pogledajte video o Freddieovoj borbi s AIDS-om:

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.