Life
54 prikaza

Producent: "Hrvatskog Elvisa" Mišu Kovača glumit će onaj tko ima najviše talenta

Mišo Kovač
Nel Pavletić (PIXSELL)
Na filmu o Miši Kovaču rade, zapravo, već nekoliko godina. Trebalo bi to biti djelo producenata Igora i Frana Juraja Prižmića te scenarista Borisa Homovca.

Polako pripremamo projekt za prijavu na javni poziv HAVC-a i ostalih nacionalnih institucija na kojima ćemo konkurirati za dobivanje sredstava s kojima bismo zatvorili dio financijske konstrukcije filma. Drugi dio planiramo zatvoriti sredstvima koproducenata iz regije te sponzorima koji već sad iskazuju veliki interes za sudjelovanjem u ovakvom jednom vrlo ambicioznom projektu kakvog dosad u Hrvatskoj nije bilo, a koji će sigurno privući veliki interes javnosti, rekao je Davoru Lugariću iz 24sata producent Fran Juraj Prižmić. 

Film će pratiti Mišin život od djetinjstva u Šibeniku do mladosti i prvih nastupa u Beogradu pa sve do Zagreba i Splita, kad postaje zvijezda, pa do zrelih godina, rekao je Prižmić, kad u zemlji od 22 milijuna stanovnika prodaje 20 milijuna ploča. Bit će tu i današnje vrijeme, "kad kao čovjek u poznim godinama rezonira svoj život i suočava se s njegovim najbolnijim trenucima".

Scenarist i redatelj filma je poznati televizijski autor, urednik te kritičar i novinar Boris Homovec, koji je prije nekoliko godina debitirao s dugometražnim igranim filmom 'Više ne znam ko smo mi', s Dorom Fišter i Lukom Dragićem u glavnim ulogama.

Tko će glumiti Mišu još se ne zna. "Moji suradnici i ja smatramo kako je puno bolje za sam film, bilo koji film ustvari, kad bi se za svaku pojedinu ulogu, pogotovo neku veću i značajniju, napravio casting, na koji mogu doći svi zainteresirani, pa da vidimo tko ima najviše talenta utjeloviti kako Mišu, tako i ostale uloge. Pogotovo žena koje su ga pratile kroz život i obilježile ga, a to su njegova majka, zatim prva supruga Ljubica, druga Anita te treća i aktualna Lidija. I, naravno, njegova jedina kći Ivana, da spomenem samo neke od likova", smatra Fran Juraj Prižmić.

On je još prije više od deset godina došao do spoznaje kako je Mišo Kovač jedna od rijetkih pojava na domaćoj i regionalnoj javno-estradnoj sceni čija bi životna priča i karizma privukli enorman broj gledatelja u kino dvorane, kad bi se napravio igrani film o njegovu po mnogim aspektima burnom, nadasve uspješnom, ali donekle i tragičnom životu.

- Prije otprilike dvije i pol, tri godine počeo sam intenzivnije razvijati tu priču, ponukan i tadašnjim golemim uspjehom srpskog filma 'Toma', koji je uspio osvojiti ne samo gledatelje u Srbiji, nego pokorio doslovno cijelu regiju, što sam siguran da može biti i slučaj s Mišom bude li napravljen jednako kvalitetno - smatra Prižmić.

O filmu koji će građane upoznati s legendarnim pjevačem više možete pročitati OVDJE. 

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.