Life
255 prikaza

Prve pjenušce popili su na svojem vjenčanju

1/4
Gordana i Goran Josipović iz Požege započeli su proizvodnju pjenušavih vina 1998. godine. Napunili su 28 boca pa lijepo počastili sebe i svatove

Upoznali su se kad je Goran tražio grožđe za pjenušac koji mu je bio diplomski rad na Agronomskom fakultetu. Došao je u vinograd u Bektež i upoznao Gordanu, vlasnikovu kćer. Napunili su 28 boca tog diplomskog pjenušca koji je taman uspio dovoljno odležati do njihova vjenčanja pa su njime počastili sebe i svatove. I nije im to prvo vino koje malo tko poznaje. Prvog cabernet sauvignona imali su 50 boca i nikome ga nisu ponudili, nego su sami u njemu uživali. “Goga je popila”, smije se Goran Josipović danas, kad više ipak ne mogu sami uživati u svim vinima koja naprave. Imaju 3,5 hektara vinograda većinom zasađenih graševinom, oko pola hektara je rajnski rizling, a posadili su i malo merlota, cabernet sauvignona i sivog pinota. Na godinu naprave između 20.000 i 25.000 litara vina. Po pjenušcima su prepoznatljivi.

Ovaj je članak dio naše pretplatničke ponude. Cjelokupni sadržaj dostupan je isključivo pretplatnicima. S pretplatom dobivate neograničen pristup svim našim arhiviranim člancima, ekskluzivnim intervjuima i stručnim analizama.
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.