Upoznali su se kad je Goran tražio grožđe za pjenušac koji mu je bio diplomski rad na Agronomskom fakultetu. Došao je u vinograd u Bektež i upoznao Gordanu, vlasnikovu kćer. Napunili su 28 boca tog diplomskog pjenušca koji je taman uspio dovoljno odležati do njihova vjenčanja pa su njime počastili sebe i svatove. I nije im to prvo vino koje malo tko poznaje. Prvog cabernet sauvignona imali su 50 boca i nikome ga nisu ponudili, nego su sami u njemu uživali. “Goga je popila”, smije se Goran Josipović danas, kad više ipak ne mogu sami uživati u svim vinima koja naprave. Imaju 3,5 hektara vinograda većinom zasađenih graševinom, oko pola hektara je rajnski rizling, a posadili su i malo merlota, cabernet sauvignona i sivog pinota. Na godinu naprave između 20.000 i 25.000 litara vina. Po pjenušcima su prepoznatljivi.
255
prikaza
Prve pjenušce popili su na svojem vjenčanju
1/4
Gordana i Goran Josipović iz Požege započeli su proizvodnju pjenušavih vina 1998. godine. Napunili su 28 boca pa lijepo počastili sebe i svatove
Ovaj je članak dio naše pretplatničke ponude.
Cjelokupni sadržaj dostupan je isključivo pretplatnicima.
S pretplatom dobivate neograničen pristup svim našim arhiviranim člancima,
ekskluzivnim intervjuima i stručnim analizama.
Prijavi se
Prijavi se putem Facebooka