Life
2830 prikaza

Roditelji bijesni: Za učenike naručili uniforme od Armanija

Melania Trump u posjeti osnovnoj školi u Tokyju
REUTERS
Roditelji su se pobunili protiv ovakvog nepotrebnog luksuza jer smatraju da se djeci šalje pogrešna poruka

Školske uniforme obavezne su u većini osnovnih škola u Japanu i dio su njihove dugogodišnje tradicije. No roditelje jedne škole u Ginzi, dijelu Tokija koji je poznat po ekskluzivnim trgovinama poznatih modnih brendova iznenadila je obaveza nošenja uniformi s potpisom poznatog (i skupog) talijanskog dizajnera Armanija.

Škola Taimei tako je uvela obavezu nošenja ovih dizajnerski uniformi za sve svoje nove učenike što njihovi roditelji nisu baš dočekali s odobravanjem. Naime cijena jednog kompleta kreće se od 729 dolara što je čak tri puta skuplje od dosadašnjih 'običnih' uniformi. 

Tokijska podzemna željeznica NEOBIČNA ZEMLJA Life 10 zapanjujućih činjenica koje niste znali o Japanu

Vjeruje se kako je odluka povezana s činjenicom da se sjedište ureda Armanija u Japanu nalazi  upravo u Ginzi, samo 200 metara od ove škole. 

"Iznenađena sam da su uniforme tako luksuznog i skupog branda odabrane za osnovnu školu", rekla je jedna od nezadovoljnih majki. "Bojim se da se na taj način našoj djeci šalje pogrešna poruka kako su skupocjenije stvari bolje od onih jeftinih", rekla je majka čije dijete će u školu, s drugim prvašićima, krenuti u travnju ove godine. 

U pismu kojeg je ravnatelj škole Toshitsugu Wada poslao roditeljima krajem prošle godine i najavio  obavezu nošenja luksuznih uniformi, naglasio je kako je njihova škola jedna od znamenitosti ovog dijela Tokija a uniforme s potpisom poznatog dizajnera samo su još jedan dodatak u posebnostima ove škole, piše Guardian.

Djevojčice u školskim uniformama | Author: Thinkstock Thinkstock
Nakon donošenja odluke mnogi roditelji pobunili su se protiv ovakvog nepotrebnog luksuza, a ravnatelj im je obećao da će s posebnom pažnjom svima kojima je potrebno ponuditi i dodatna objašnjenja.

Odluku je kritizirao i japanski ministar financija Taro Aso koji smatra da će ove preskupe uniforme rijetko koja obitelj moći priuštiti svojoj djeci.  

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.