Life
32034 prikaza

Seks poze zbog kojih bi mogli završiti u bolnici

Ljubavni par
Thinkstock
Seks je zabavan sve do trenutka kad jedno od uključenih mora potražiti liječničku pomoć

Iako ne postoje kosti u penisu, on se može slomiti. Ono što liječnici prozivaju frakturom penisa se događa kod pucanja nabreklih kaveroznih tijela penisa, točnije onog dijela u sredini koji nabrekne kad se ispuni krvlju tijekom erekcije.

Pucanje ovog dijela znači da krv završi u drugom tkivu, a znat ćete da se dogodilo (tj. nadamo se da nećete nikad morati saznati) zato što ćete čuti zvuk pucanja, nakon čega će uslijediti oštra bol. 

Ova neugodnost je prikazana u jednoj epizodi "Uvoda u anatomiju" i tamo ste mogli vidjeti da nije riječ o nimalo ugodnoj situaciji. 

Nakon puknuća moguće je da pacijent zatreba operaciju i šivanje, a iako puknuća mogu i sama zarasti bez liječničke pomoći, postoji mogućnost da tkivo ostane s ožiljcima koji mogu kasnije uzrokovati erektilnu disfunkciju ili trajnu zakrivljenost.

Stručnjaci u seksu ističu da određeni manevri u spavaćoj sobi povećavaju rizik od pojave ove vrste povrede. Prije svega to su bilo kakve akcije u kojima penis udara u čvrstu površinu, recimo međicu. 

Istraživanje koje je pratilo slučajeve puknuća od 2000. do 2013. godine pokazalo je da do većine ozljeda dolazi tijekom heteroseksualnog seksa, nakon čega je slijedila "manipulacija penisa", dok su homoseksualni spolni odnosi zasjeli tek na treće mjesto.

Najgora poza je ona u kojoj je žena na vrhu, jer se potencijalno velika težina koncentrira na malo područje. Ta poza je odgovorna za čak 50 posto prijeloma penisa. Na drugom mjestu je pseća poza (28 posto), a na trećem ona kad je muškarac gore (21 posto).

Ali ne brinite, jer liječnici tvrde da brza kirurška pomoć gotovo u potpunosti jamči malu smrtnost. Drugim riječima, vjerojatno nećete umrijeti. Osim od srama.

Još bolje vijesti su da je ova vrsta prijeloma toliko rijetka da su u Brazilu, tijekom 13-godišnjeg istraživanja (i to u hitnim službama koje posjećuje tri milijuna ljudi), tek 42 muškarca potražila pomoć zbog navedene ozljede, piše New York Post.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.