Life
312 prikaza

Skandal: Borba roditelja i udruge oko novca za bolesnu djecu

Zaklada Nora Šitum
Igor Kralj (PIXSELL)
U novom broju najčitanijeg hrvatskog tjednika Express donosimo detaljnu analizu rada udruge koja bi trebala brinuti o bolesnoj djeci, kako su trošili novac namijenjen za liječenje bolesne djece, te što kažu roditelji čija su djeca ovisila o njihovoj pomoći

Predsjednica udruge Hrabro dijete već mjesecima ne izlazi u javnost. Ne javlja se na telefon, a u ime Udruge govori odvjetnik Mijo Kladarić. Nakon niza skandala koji su se otkrili u posljednje dvije godine u humanitarnoj akciji za pomoć Nori Šitum, posljednji tjedan je odjeknuo najnoviji.

U javnost su procurili bankovni izvaci u kojima se vidi da je s računa udruge Hrabro dijete podizana gotovina na bankomatima, plaćan benzin, putovanja, te da je dijeljen novac međusobno članovima udruge.

Iako tvrde da je Norin novac na računu udruge, bankovni izvodi govore da su četiri milijuna koje su skupili građani Hrvatske prebacili na račun banke, odnosno da su ih oročili.

"Oni na taj novac dobivaju mjesečne kamate. I nikome ništa. Možete zamisliti kolike su kamate na četiri milijuna kuna", pitaju se Norini roditelji, koji su nakon smrti svoje djevojčice novac koji je ostao za njezino liječenje prebaciti u Zakladu Nora Šitum kako bi pomagali djeci.

U novom broju najčitanijeg hrvatskog tjednika Express donosimo detaljnu analizu rada udruge koja bi trebala brinuti o bolesnoj djeci, kako su trošili novac namijenjen za liječenje bolesne djece, te što kažu roditelji čija su djeca ovisila o njihovoj pomoći.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.