Life
6126 prikaza

Sliči li vam Bruna Esih na Commanderovu ženu?

Bruna Esih i Yvonne Strahovski
1/6
PIXSELL/PA
Serena Joy joj je bilo ime prije promjena u društvu, koje je ženama oduzelo sva prava

Zadnjih dana se po društvenim mrežama proširila zgodna viralna fora kojom se prikazuje sličnost između Brune Esih i Serene Joy, Commanderove supruge u seriji The Handmaid's Tale, koju glumi Yvonne Strahovski.

Zašto je publika serije pronašla sličnost između Brune i Serene? Naime, nije riječ samo o fizičkoj sličnosti, već i činjenici da su svjetonazorski "tu negdje". 

Bruna Esih i Yvonne Strahovski | Author: PIXSELL/PA PIXSELL/PA
Za one koji ne gledaju seriju, kratki sadržaj je da su zavladali vjerski fanatici koji su ženama oduzeli sva prava - ne smiju imati novac, ne rade, ne smiju čitati, a jedino što smiju, i zapravo ih se na to potiče je da rađaju i brinu se o domu.

Serena Joy je prije tih promjena u društvu bila poznata TV ličnost, slavu je stekla pjevanjem gospel pjesama, napisala je nekoliko knjiga, a propagirala je upravo ono u što se društvo u seriji pretvorilo - da je sveta uloga žene da podiže djecu, brine se o kući i suprugu i poštuje moralne vrijednosti. 

Yvonne Strahovski | Author: Hulu Hulu
Dok je to propagirala, sebe je predstavljala kao žrtvu, ženu koja ženama mora to objašnjavati, a nakon što su se dogodile promjene i sama je postala kao i ostale, iako se kroz flashbackove u seriji može vidjeti da je bila iznenađena kada ju je zahvatila ista sudbina kao i druge žene. Sve do tog trenutka Serena je bila 'glavno lice' te vjerske struje, upravo onako kako je Bruna Esih trenutno žensko lice hrvatske desnice.

Nije trebalo dugo da na društvenim mrežama korisnici povežu dvije plavuše - jednu iz stvarnog života, a jednu kao fiktivni lik koja je prvo nastala u knjizi Margaret Atwood po čijem je romanu serija i snimljena.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar OS_LEGA
    OS_LEGA 14:53 27.Svibanj 2017.

    Meni liči na moju susjedu.

  • Truthmp3 22:04 25.Svibanj 2017.

    Ovo je već primjer paranoje.

  • Avatar stop
    stop 16:39 25.Svibanj 2017.

    liči puno na gospodičnu iz terminatora 3