Life
2419 prikaza

Srbijanska premijerka u košulji ide čak i na plažu

Ana Brnabić
MARKO DJURICA/REUTERS/PIXSELL
Najljepše je putovala u Africi, voli kuhati, voziti, obožava svoje nećake...

Osim što je prva žena premijer u Srbiji, Ana Brnabić od svojih se prethodnika razlikuje i po stilu života, glazbi koju sluša, hobijima, piše srbijanski Blic. Novinare je zanimalo kako Brnabić živi kad košulju i odijelo zamijeni trenirkom. "Košulju ne skidam, u njoj sam čak i na plaži", odgovorila im je. Doznali su i to da je svako ljeto provodila kod bake i djeda na Krku "Trenirala je plivanje, to joj je omiljeni sport", kazali su za Blic ljudi iz njene okoline.

Ovog ljeta ona navodno neće na more, nego će malo slobodnog vremena koje će joj preostati na sadašnjoj funkciji, posvetiti kuhanju koje obožava. Ona je gurman, voli kinesku hranu, ćevape, ljubitelj je tartufa. Jako je vezana uz sinove svog brata koji je zovu "tetka institucija". Voli putovati, a najljepša putovanja bili su joj posjeti Keniji, Zambiji, Malaviju i Tanzaniji. Najdraža destinacija ipak joj je, kaže, Beograd jer je tamo sve što joj je potrebno; obitelj i prijatelji.

Ana Brnabić Iznenađenje Top News Ona je bogata, gay i Hrvatica: Vučić je želi za premijerku

"Izlazi na urbana gradska mjesta", kazala je za Blic jedna od Brnabićkinih prijateljica. Voli voziti automobil i da se nju pita, nikada ne bi imala službenog vozača, jer joj je "lakše kad ona drži volan i sama upravlja svojim životom". Voli glazbu 80-ih, omiljena grupa joj je Depeche Mode, čija joj glazba legne kako god da je raspoložena. Njeno godišnje doba je ljeto. Njena uzrečica kada je zadovolja je: "Ovo je užasno dobro", a kada nije dodiruje kosu i govori: "Ne mogu vjerovati."

Osjetljiva je na nepravdu i lijenost, prezire maltretiranje slabijih i neodgovornost. Najveći uzor joj je otac. Ona je timski igrač, voli gledati filmove, "Gospodara prstenova" pogledala je nebrojeno puta. Posjećuje izložbe slika, omiljeni slikari su joj Edvard Munch i Ljubica Cuca Sokić. Veliki je ljubitelj životinja i ima dva psa koji su joj jako privrženi.

Aparat broj jedan kod kuće joj je perilica za suđe. Osim Blackberryja, koji privatno još uvijek koristi sa starim brojem, otkako je ministrica službeno koristi Samsung. Životni moto je posudila od Johna Lennona: "Na kraju će sve biti dobro. Ako nije dobro, još nije kraj."

Srbija je moja domovina, u Beogradu sam rođena. Moj djed po ocu je s Krka i ja Krk volim, a naročito to selo i ljude odakle mi je djed. Tamo imam jako puno prijatelja, neke od mog rođenja, a neki su prijatelji moje obitelji već pokoljenjima. Moji korijeni su vezani za Srbiju. Baka po ocu je iz Gorobilja kod Požege. I baka i djed s majčine strane su iz Babušnice. Najveći dio života provela sam u Srbiji koju jako volim i u koju sam se vratila poslije studija u Engleskoj, jer sam oduvijek htjela ovdje graditi svoj život i svoju karijeru.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.