Life
1250 prikaza

Što bi bilo kad bismo se hranili kao prije tri milijuna godina?

Homo erctus
Tim Evanson
Obrada hrane počinje već kad je narežemo. Danas više nismo u stanju prožvakati zrna kukuruza ili kozji but, a nismo ni svjesni koliko to ima negativnih posljedica

Nakon desetljeća uništavanja vlastitih organizama brzom hranom, tzv junk-foodom, čovječanstvo na Zapadu iznova je otkrilo koncept sirove hrane. Čak i uopće neobrađene. Sve kako bismo se spasili od dijabetes ovog i onog tipa, začepljenih žila i koječega drugog. Takav život, kazao je za Washington Post biolog Daniel Lieberman s Harvarda, apsolutno je zdraviji, ali da bismo se vratili istinski zdravoj prehrani, morali bismo se vratiti, ne desetljećima, nego tri milijuna godina u prošlost.

Ovaj je članak dio naše pretplatničke ponude. Cjelokupni sadržaj dostupan je isključivo pretplatnicima. S pretplatom dobivate neograničen pristup svim našim arhiviranim člancima, ekskluzivnim intervjuima i stručnim analizama.
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.