Obrada hrane počinje već kad je narežemo. Danas više nismo u stanju prožvakati zrna kukuruza ili kozji but, a nismo ni svjesni koliko to ima negativnih posljedica
Nakon desetljeća uništavanja vlastitih organizama brzom hranom, tzv junk-foodom, čovječanstvo na Zapadu iznova je otkrilo koncept sirove hrane. Čak i uopće neobrađene. Sve kako bismo se spasili od dijabetes ovog i onog tipa, začepljenih žila i koječega drugog. Takav život, kazao je za Washington Post biolog Daniel Lieberman s Harvarda, apsolutno je zdraviji, ali da bismo se vratili istinski zdravoj prehrani, morali bismo se vratiti, ne desetljećima, nego tri milijuna godina u prošlost.
Ovaj je članak dio naše pretplatničke ponude.
Cjelokupni sadržaj dostupan je isključivo pretplatnicima.
S pretplatom dobivate neograničen pristup svim našim arhiviranim člancima,
ekskluzivnim intervjuima i stručnim analizama.