Life
529 prikaza

Što čekamo s obnovom Zagreba, postoje i značajna sredstva

Sandra Šimunović/PIXSELL
Ministar Horvat kaže idemo korak po korak. Ministre – na dan ili na godinu? (...) Platite nam redare, viču vlasnici, a ja pitam tko će plaćati ako kafići i restorani moraju ponovno u zatvaranje.

Televizija je, zna se, slika. Da, ali slika i prilika onog ili onih koji su na ekranu, no moramo znati i što oni govore. Prije nekoliko dana vidjesmo američkog predsjednika Joea Bidena kako nešto šapuće jednom novinaru o ruskom predsjedniku Putinu predviđajući da neće dobro završiti. Nažalost, sve su televizije to objavile nedorečeno, površno, bez konkretnih podataka. Zahvaljujući sjajnom prilogu urednice HTV-a Elizabete Gojan, doznali smo sve – tko, što, kako i zašto. Ostaje samo jedno pitanje HTV–u, zašto ova izvrsna i stručna urednica ne radi dva puta tjedno pregled vanjskopolitičkih zbivanja, u čemu se već prije dokazala kao izuzetno uspješna? Povodom polemike s Bidenom vidjeli smo ponovno iz arhive sliku Putina kako ulazi u hladnu vodu vjeran ruskoj tradiciji i tri puta zaranja - prekriži se – i ode svojim putem. Sutradan gledamo na televiziji američkog predsjednika Bidena koji užurbanim koracima juri po stepenicama svog zrakoplova i na pola puta triput propada na istome mjestu. Izvukao se te s vrha aviona salutirao. 


Bilo je zadovoljstvo slušati i gledati nastup naše proslavljene umjetnice Mirjane Bohanec Vidović. Gostovala je u emisiji “U svom filmu”, gdje je na svoj samozatajan način govorila o svojoj velikoj i uspješnoj karijeri umjetnice, ali i osobe koja je cijeli radni vijek posvetila radu za svoju Hrvatsku. Ovih dana na ekranima smo gledali i slušali u nastavcima istupe Zdravka Mamića, koji je teško optužio neke suce, pokazao njihove fotografije na proslavama na kojima arče i banče, čak do Dubaija. Građanima nije problem Dubai nego cijepiti se – ne cijepiti se, i kojim cjepivom, ali nažalost, i povećanje broja zaraženih koronom. Zar se stvarno ljudi ne mogu držati mjera u lokalima, gdje su nabijeni stol do stola? Platite nam redare, viču vlasnici, a ja pitam tko će plaćati ako kafići i restorani moraju ponovno u zatvaranje. Vidjeli smo u nedjelju odličan prilog u “Dnevniku” HTV–a o Imunološkom zavodu, koji svi zazivaju da ponovno proradi, za što će trebati još vremena. Nažalost, malo riječi o bitnoj izjavi Ive Usmianija, osnivača poznatog Jadranskoga galenskog laboratorija, najveće farmaceutske tvrtke u hrvatskom vlasništvu, koji tvrdi da nam treba vrlo malo - samo licencija proizvođača, da bismo počeli proizvoditi cjepivo za Covid-19. Pa što čekamo? To je vijest ne samo godine već desetljeća! Što čekamo s obnovom Zagreba, a čak postoje i značajna sredstva, ali ministar Horvat kaže idemo korak po korak. Ministre – na dan ili na godinu? Inače, sve televizije vrlo dobro i sveobuhvatno prate izbornu kampanju za gradonačelnika Zagreba, ali i drugih gradova. Gledali smo najnovija istraživanja popularnosti stranaka na HTV-u s nekom čudnom prezentacijom, gdje su podaci nepregledni – doslovno na podu. Nemojte baš sve na pod, ima i onih koji su pri vrhu. Čestitam dobitnicima vrijedne nagrade Večernjakova ruža u vrlo zanimljivoj priredbi iz HNK. Posebne čestitke i onima koji nisu dobili a po nekim kriterijima to zaslužuju. Najnovija istraživanja u svijetu o zadovoljstvu među stanovnicima pokazala su da je Hrvatska značajno skočila u prošloj godini na visoko 26. mjesto. To nas netko zaj...va ili nismo svjesni da nam ipak teku med i mlijeko?

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.