Life
11516 prikaza

Što on zapravo želi ako sanjari o "seksu u troje"

Muškarac i dvije žene sjede u zagrljaju na kauču
Thinkstock
Kao ishodište fascinacije seksom u troje stoji psihološka želja za dokazivanjem te primitivan nagon, ali i fetišistički zaigran mozak muškarca koji time ne poručuje partnerici da je ne voli, već nije baš mudar sa ženama

Seks u troje je daleko najčešća muška fantazija, pa iako i brojne žene razmišljaju kako bi to izgledalo biti s dva tipa u krevetu, pripadnice nježnijeg spola će to rjeđe pokušati i ostvariti. No, što ako se pitanje seksa u troje spomene muškarac u odnosu?

Velika je razlika između toga da li se povremeno nabacuje ta ideja kao čista fantazija i povremeni začin za razmišljanje i aktivnog rada na pokušaju ostvarenja te ideje. Seksualni terapeutkinja dr. Carol Queen otkrivaju ishodište tih želja - trojac se čini kao oblik seksualne avanture koji je dostupan, a pritom muškarac dobiva dvostruku dozu onog što voli između plahta, kao i duplu dozu fantazija - ideja uživanja u krevetu s dvije žene koje su posvećene isključivo njemu i njegovom zadovoljstvu je primamljiv scenarij uz dodatak prizora dvije žene koje se međusobno dodiruju i ljube.

Seks-trojci su zapravo muška verzija hodanja u novim cipelama dok jedu tortu. Samo zato što je htio dodati trojac svom seksualnom dosjeu još od puberteta, no to ne znači da on želi varati svoju stalnu partnericu, kaže Queen.

Uobičajeno, muškarac ideju seksa u troje spominje ako se osjeća "nestašno", a nada se kako bi se i njegova partnerica mogla osjećati tako. U barem polovici slučajeva nisu prethodno dobro razmislili i procijenili bi li partnerica za to mogla biti zbilja zainteresirana ili ne. Nabacivanje ideje trojca obično je i način ispitivanja terena, odnosno seksualnih granica partnerice, ali i pokazatelj nezrelosti.

Nema to puno veze s ljubavi, jer muškarci nemaju tako čvrstu poveznicu seksa s ljubavi, osobito onog za jednu noć. Najčešće se radi o erotski nastrojenom frajeru koji želi oživjeti svoje seksualne fantazije, ističe klinička seksologinja Debra Liano. 

- Ako date do znanja partneru da biste radije peglale nego pipkale grudi druge žene, to je dovoljno jasan signal i svatko pametan to više neće spominjati, no ako on i dalje nabacuje tu ideju, tada je vrijeme da se zapitate koliko vas poštuje, a koliko su mu važne isključivo njegove želje.

Ilustracije seksa | Author: Thinkstock Thinkstock

Postoji li uspješan seks u troje?

Da bi seks u troje bio uspješan, mora se poklopiti niz okolnosti, a činjenica je da postoje brojne varijable kad su tri osobe uključene. Postoje osobe u sretnim i stabilnim vezama koje je ova vrsta intimnosti učinila još povezanijima, dok je neke, naizgled identične parove, ista stvar koštala veze.

Neki ljudi to žele probati jednom u životu dok za druge ono predstavlja vrstu životnog stila. Koji god slučaj bio u pitanju, važno je da prvo zapitate sebe i partnera zbog čega ovo uopće želite probati. Ako mislite da bi to bilo zanimljivo novo iskustvo u kojem biste oboje mogli uživati, sjajno, ali ako vas motivira osobno seksualno nezadovoljstvo ili zaljubljenost u osobu koju biste rado vidjeli kao trećeg člana u krevetu, zabrinite se.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.