Life
5133 prikaza

Trumpov resort: Gosti su mu se seksali u vrtu

Donald Trump i Melania Trump u Mar-a-Lagu
REUTERS
Tamo su se održavali prvi susreti i prvi dogovori oko kampanje, imanje je postalo motor koji će mu pomoći da osvoji Bijelu kuću.

Palaču u maurskom stilu, optočenu zlatnim listićima dala je sagraditi nasljednica Marjorie Merriweather Post u Palm Springsu, na Floridi. Kada se 1982 godine Trump sa tadašnjom suprugom Ivankom vozio po južnoj Floridi tražeći savršenu nekretninu ugledao je "dvorac" čiji je interijer bio inspiriran Lujem XIV i to ga je oduševilo.

"Ja sam kralj Palm Beacha. Dođu ovdje, jedu ovdje, obožavaju me, poljube mi dupe, a na kraju kažu "kako je grozan. Ali sam kralj" citira se Trumpa u novoj, žestokoj knjizi "Mar-A-Lago: Inside the Gates of Power at Donald Trump's Presidential Palace" autora Laurence Leamera koja će biti objavljena krajem siječnja.

Toliko je zlatnih listića aplicirano da gotovo da ih ništa nije ostalo u Americi. Palača je pisala raskoš, a za Trumpa, piše Daily Mail, to je glasnije od svih riječi.

Mar-a-Lago | Author: Wikipedia Wikipedia
Ponudio je 28 milijuna dolara no to je odbijeno. Trump je bio opsjednut s princezom Dianom nakon što je upoznao nju i njezinog supruga, princa Charlesa. Htio je pošto-poto ući u "najviše društvo". 

Kada su 1985. nekretnine pale, Trump je ponudio samo 8 milijuna i to uključujući namještaj, i dobio sve na pladnju.

Zvijezde su neprekidno dolazile u Mar-a-Lago - od filmskih zvijezda do repera poput Puff Daddyja i boksačkih promotora poput Don Kinga. Trumpu je to omogućilo da preskoči dosadne i formalne balove koje organiziraju starci iz Palm Beacha koje je smatrao "izrazito ružnim ljudima". Trumpu su došli Bruce Willis, Robert Wagner, Denzel Washington i Steven Spielberg.

Bilo je potpuno neistinito iako je on tvrdio drugačije, da su Charles i Diana postali članovi kluba. To je demantirala čak i monarhija. Najviše je voljela dolaziti Celine Dion koja je tamo objedovala Cezar salatu posluženu u jestivoj zdijeli od sira. To je "jelo" osmislio Bernard Goupy, Trumpov kuhar. Jednog dana je Trump odlučio Goupyju pokazati kako se radi prava Cezar salata. 

"Ti i tvoja jebena salata. Sad ću ti ja pokazati kako se radi salata."

Mar-a-Lago | Author: Wikipedia Wikipedia

Trump je na to počeo bacati salatu, krutone i dressing psujući kao kočijaš. Vidiš to je Cezar salat!", rekao je Trump.

Među gostima je bila i sutkinja Jeanine Pirro koja je došla držati govor koji je naplatila 25.000 dolara. Kad je radio tulum za Super Bowl XXXII tulum 1998. stajao je kraj kuhara i pokazivao mu kako se rade hamburgeri. U tom je domu Michael Jackson bio na bračnom putovanju sa Lisom Marie Presley.

Nije ga previše zanimalo što misle stari "aristokrati" iz Palm Beacha, a oni su za njega mislili da je iz niže klase. Namjerno je organizirao svoja događanja kad bi oni imali dobrotvorne balove. Kad je pak odlazio na ozbiljna događanja onda je ljude zgražavao kopanjem nosa. Iako je izgledao izmanikirano Mar-a-Lago bio je mjesto gdje se divlje tulumarilo. U vrtu ste mogli vidjeti ljude kako se slobodno seksaju.

Jednu je manekenku, Kelly Hyler, gurnuo u bazen nakon što je njezin dečko, osobni trener Jimmy Franco skočio unutra gol. Trump joj je pomogao i pri izlasku iz bazena i ponudio joj da se presvuče. Nakon toga su nestali u spavaćoj sobi.

Mar-a-Lago | Author: Wikipedia Wikipedia
"Ne znam što taj čovjek ima, ali pali", pisalo je u The National Enquirer.

Tamo je radio novinar Wayne Grover kojeg je Trump zvao kad god se htio hvaliti. Ponekad bi se pravio da on nije Trump već čovjek imena John Barron. Trump je Enquirer iskoristio kako bi pobjegao iz prvog braka. Zamolio je da idu s naslovom "Trump s ljubavnicom. Supruga Ivana sve saznala". Za drugu suprugu Marlu Maples preko istog tog Enquirera demantirao je da se seksala sa čuvarom u grmlju već da je samo otišla urinirati.

Onda je počeo dovoditi Melaniju Knauss koju je čitavo vrijeme varao s drugim ženama. Trump je svoj razvod s Ivanom opisao kao veći od onog Elizabeth Taylor i Richarda Bartona. "Dan bez publiciteta je za Trumpa kao dan bez sunca", piše autor. Kad bi nešto organizirao tjerao je bivše supruge i Melaniju da sjede za istim stolom. Problemi su počeli 1999. kad je nakupio mnoštvo dugova i proglasio bankrot.

"U tom je trenutku uz sve što je dugovao njegova neto vrijednost bila manja od nule.", piše autor. Dodatno je pokušao zarađivati prodajući stanove u Trump Plazi. Čak 63 Rusa kupili su luksuzne stanove u sedam njegovih zgrada. Većina ih je završila kasnije u zatvoru zbog neke vrste prevare ili pranja novca. Trumpovi su radili sa suradnicom imena Elena Baronoff koja je bila posrednik za prodaju u Moskvi i Kijevu.

Mar-a-Lago | Author: Wikipedia Wikipedia
"Htjeli su iskoristiti potencijalni ruski utjecaj i bogatstvo u SAD-u", piše autor. Da Baronoff nije umrla 2015. vjerojatno bi i dalje aktivno povezivala njega i Ruse. U gradu je Trump bio najomraženija osoba, a on je u toj ulozi uživao. Odgovor na njegove najveće financijske probleme bilo je podijeliti Mar-a-Lago i graditi kuće ali gradski odbor to nije htio odobriti.

Zatim mu je jedan odvjetnik preporučio da imanje pretvori u privatni društveni klub i time riješi svoje probleme. Upravo u tom klubu je ishodišna točka njegove političke kampanje. Tamo su se održavali prvi susreti i prvi dogovori oko kampanje. Imanje je postalo motor koji će mu pomoći da osvoji Bijelu Kuću.

Njegov je klub ostvarivao više od 200 milijuna dolara profita. Palm Beach je postao njegova Bijela Kuća i nikada nije mogao zamisliti koliko će mu u životu pomoći neukusno velika vila obložena zlatom sa 176 kristalnih svijećnjaka. Trump je uložio manje od 300 tisuća dolara a danas Mar-a-Lago vrijedi pola milijarde dolara.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.